Seutukaupunkien vetovoimatutkimus 2022

Osallistu kotikaupunkisi vetovoimatutkimukseen!

Onko Oulainen vetovoimainen? Entä onko se imagoltaan vireä, turvallinen tai omaleimainen? 

Oulaisten kaupunki on yksi 57:stä suomalaisesta seutukaupungista. Seutukaupunki on oman seutunsa tai alueensa keskus. Seutukaupungit toteuttavat tammi-helmikuussa yhdessä asukkailleen 
vetovoimatutkimuksen, jonka avulla selvitetään seutukaupunkeihin liittyviä mielikuvia. 

Oheisen linkin kautta voit arvioida oman kotikaupunkisi vetovoimaisuutta ja imagoa sekä myös naapuriseutukaupunkeja. Lomakkeen täyttämiseen kuluu noin 5 minuuttia.

https://innolinkresearch.eu.qualtrics.com/jfe/form/SV_cUeC8iULdvWkyb4

Tutkimuksen avulla autetaan kaupunkeja kehittämään niiden tunnettuutta ja vetovoimaa - ja sitä kautta elinvoimaa!
Tutkimuksen toteuttaa Innolink. 


Lisätietoja tutkimuksesta antaa: 

Tutkimuslomakkeen täyttämiseen liittyen tutkimusoperaattori Ville Ottela, Innolink, puh. 010 633 0200
Tutkimukseen liittyen Essi Ratia, seutukaupunkiverkoston koordinaatio, Kuntaliitto, essi.ratia@kuntaliitto.fi 
 

Kuntalaiskysely uuden varhaiskasvatusyksikön rakentamiseen

UUDEN VARHAISKASVATUSYKSIKÖN RAKENTAMISEN KUNTALAISKYSELY

Oulaisten kaupungin sivistys- ja hyvinvointi lautakunta teki päätöksen esittää uuden neljäryhmäisen varhaiskasvatusyksikön rakentamisesta Rantakadulle. Kaupunginhallitus otti aikalisän ja laittoi asian pöydälle lisäselvityksiä varten. Tässä välissä on rakennettu kuntalaiskysely aiheesta OtaKantaa-palveluun. Kysely on avoinna 20.1-4.2.2022. Kysely löytyy osoitteesta https://www.otakantaa.fi/fi/hankkeet/687/.

Tiedote koronarokotuksista

TIEDOTE Koronarokotuksista                   19.1.2022

Koronarokotusten antamisessa on menossa vaihe, jolloin annetaan yli 18-vuotiaille 1., 2. ja 3. annoksia yhtä aikaa. 5–11-vuotiaiden 1. annosten anto on käynnissä.

Rokotamme 10.1.2022 alkaen Bergströmin kiinteistössä osoitteessa Keskuskatu 2.

Rokotamme 24.1.22 alkaen kahdella rokotuslinjalla. Molemmilla linjoilla rokotetaan sähköisellä ajanvarauksella sekä ilman ajanvarausta 1. ja 2. annoksia kaikille yli 5-vuotiaille, ja 3. annoksia kaikille yli 18-vuotiaille ja voimakkaasti immuunipuutteisille 12–17-vuotiaille (lista tiedotteen alalaidassa). Huomioithan, että ilman ajanvarausta annettavien annosten määrä on päivittäin rajallinen, emmekä voi taata annosta kaikille haluaville.

Suositamme aina 5-11-vuotiaille lapsille ajanvarausta rokotukselle. Tämänikäisille käytetään omaa annosmuotoa, eikä sopivaa annosmuotoa ole aina saatavilla.

Lopetamme kutsukirjeiden lähettämisen 2. ja 3. annoksia varten. Varatkaa jatkossa 2. ja 3. annokselle aika itse sähköisestä ajanvarauksesta (oulainen.fi/ajanvaraus) tai puhelimitse (p. 044 4793 444). Voitte myös käydä ottamassa 2. ja 3. annoksen ilman ajanvarausta. 1. ja 2. annoksen välissä tulee olla vähintään 6 viikkoa ja 2. ja 3. annoksen välissä 4 kuukautta.

Jos olet vielä saanut kirjekutsun rokotukselle, eikä aika käy, suositamme perumista ensisijaisesti tekstiviestillä numeroon p. 044 4793 444. Ajan voit perua myös tk:n ajanvarausnumerosta 08 4793 400 (ark. klo 8-13).

Ilman ajanvarausta annamme rokotuksia ma-ke klo 9.30-10.15 ja 13.30-15, to 15-18 ja pe 9.30-10.15 ja 13.30-14.

Sähköisellä ja puhelinajanvarauksella annamme rokotuksia ma-ke klo 9.30-15, to 9.30-18 ja pe 9.30-14.

Käytämme rokotteena pääosin Pfizer-BionTechin Comirnaty-rokotetta, mutta muitakin rokotteita voi olla saatavilla satunnaisesti. 3. annoksena annetaan joko kokonainen annos Comirnatya tai puolikas annos Modernan Spikevax-rokotetta.

Jos 1. tai 2. annoksena annettu mRNA-rokote on aiheuttanut vakavan allergisen reaktion, suositellaan ottamaan 2. tai 3. annoksena adenovirusvektorirokote (tällä hetkellä saatavana vain Covid-19 Vaccine Janssen). Pyydämme tässä tilanteessa olemaan erikseen yhteydessä p. 044 4793 444.

Voimakkaasti immuunipuutteisille (ks. lista alla) voidaan antaa myös neljäs koronarokote, kun kolmannesta annoksesta on kulunut aikaa vähintään 3 kuukautta. Varaa 4. annokselle aika aina puhelimitse (numero yllä).

THL:n listaus voimakasta immuunipuutosta aiheuttavista sairauksista ja tiloista (aiheet 3. annokselle 12-17-vuotiaille tai 4. annokselle yli 18-vuotiaille):

 • tehty elinsiirto
 • tehty kantasolusiirto enintään 3 vuotta sitten tai kauemmin kuin 3 vuotta sitten, mutta hyljinnänestolääkitys jatkuu edelleen
 • vaikea tai keskivaikea perinnöllinen immuunipuutos, esim. CVID tai rusto-hiushypolasia. Ryhmään eivät kuulu yleisemmät, lievemmät immuunipuutostilat, kuten IgA-vajaus tai –puutos
 • immunosuppressiivista syöpähoitoa saaneet: solunsalpaajahoitoa edeltävän vuoden sisällä saaneet, leukemian tai lymfooman monoklonaalista vasta-ainehoitoa edeltävän 2 vuoden sisällä saaneet ja CAR-T-soluhoidon saaneet
 • autoimmuunisairauksien hoitoon immunosuppressiivista hoitoa biologisilla lääkkeillä tai JAK-estäjillä saavat. Ryhmään eivät kuulu pelkkää kortikosteroidihoitoa, metotreksaattia, sulfasaltsiinia tai hydroksiklorokiinia saavat
 • dialyysihoito tai vaikea-asteinen krooninen munuaisten vajaatoiminta
 • pitkälle edennyt tai hoitamaton HIV-infektio
 • muu, hoitavan lääkärin arvion mukaan voimakkaasti immuunipuolustusta heikentävä tila

 

Käytämme tällä hetkellä n. 6 viikon tehosteaikaväliä 1. ja 2. annoksen välillä.

 

SÄHKÖINEN AJANVARAUS -LINKKI

Oulaisten kaupunki
Harri Pennanen, johtava lääkäri ja Anna-Maija Sarpola, avoterveydenhuollon osastonhoitaja


 

Toiminta-avustusten uudelleen haku

TOIMINTA-AVUSTUKSET VUODELLE 2022

Kaupunginhallituksen ratkaistavaksi tulevat toiminta-avustusanomukset julistetaan uudelleen haettavaksi jäljelle jääneen määrärahan puitteissa. Haku on tarkoitettu niille järjestöille, jotka eivät ole saaneet avustusta aikaisemmalla hakukierroksella. Hakuaikaa on 30.4.2022 saakka.

Vapaamuotoisen hakemuksen voi toimittaa kaupungintalolle tai sähköpostilla osoitteeseen kaupunki@oulainen.fi

KAUPUNGINHALLITUS

Tilojen avautuminen Oulaisissa 

Tilojen avautuminen Oulaisissa       10.1.2022

Pohjois-Suomen aluehallintovirasto on 8.1.22 tiedottanut tehneensä uuden, kumoavan päätöksen, koskien aiemmin annettua päätöstä tartuntatautilain pykälän 58 § g mukaisesta tilojen sulkemisesta. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että muutkin tilat kuin kuntosalit, esim. jäähalli, uimahalli ja koulujen liikuntasalit avautuvat uudelleen käyttöön.

Tartuntatautilain pykälän 58 § d aktivointi (4.1.22) on kuitenkin edelleen voimassa, tarkoittaen käytännössä sitä, että urheilu- ja liikuntatilojen haltijan tulee esittää tartuntatautilain 58 § h:n mukaisesti terveysturvallisuutta parantava suunnitelma, verrattuna tilanteeseen, jossa vain tartuntatautilain pykälän 58 § c toimenpiteet ovat voimassa. Suunnitelmaksi käytännössä kelpaa liikuntatilojen osalta lähinnä EU:n digitaalisen koronatodistuksen (”koronapassi”) esittämisen vaatiminen tilojen yli 16-vuotiailta käyttäjiltä/osallistujilta.

Valtioneuvoston asetus tilapäisistä poikkeuksista EU:n digitaalisen koronatodistuksen käytöstä STM/2021/280 ei estä koronapassin esittämisvaatimuksen käyttöä tiloissa, jotka ovat auki. Asetus estää vain koronapassin käytön pykälän 58 § g nojalla aktivoitujen tilojen sulkupäätöksen kiertämiseksi.

Oulaisten kaupunki toimeenpanee PSAVI:n päätöksen avaamalla liikuntatilat jälleen, omien tilojensa osalta tänään 10.1.2022, ja suosittaa samaa yksityisille toimijoille. Myös yksityisten tilojen haltijoiden tulee esittää tiloissaan terveysturvallisuutta parantava suunnitelma, jonka sisällön vaihtoehtona usein on lähinnä koronapassin esittäminen tiloihin pääsyn ehtona asiakkailta tai osallistujilta.

Oulaisten kaupunki velvoittaa sen hallinnoimista tiloista käyttövuoroja varanneiden yhteisöjen, harrastusseurueiden ja vastaavien vastuuhenkilöitä huolehtimaan vuorolle osallistujilta koronapassin tarkastuksen. Jos vastuuhenkilö ei ole itse läsnä harrastevuorolla, hänen on nimettävä läsnäolijoista muu henkilö, joka vastaa tarkastusten suorittamisesta käytännössä.

Oulaisten kaupungin tartuntatautiviranomainen voi halutessaan suorittaa kunnan alueella sijaitseviin tiloihin, niin julkisesti kuin yksityisesti hallinnoituihin, tarkastuskäyntejä, joilla voidaan todentaa, onko voimassa olevia tartuntatautilain kohtien aktivointien määräyksiä noudatettu, onko terveysturvallisuussuunnitelma tehty ja tiloissa näkyvillä, ja onko koronapassitarkastus suoritettu asianmukaisesti.

Oulaisten kaupunki

Koronan vaikutus kirjastopalveluihin

KIRJASTON PALVELURAJOITUKSIA 

 • Kirjastossa voi asioida ilman koronapassia. Kirjastossa ei järjestetä vuoden vaihteessa yleisötapahtumia. Kirjastossa yhdenaikaisesti asioivien määrää tarkkaillaan numerolappujen avulla. Tarvittaessa pisimpään kirjastossa oleskelleita pyydetään poistumaan ensimmäisenä. 
 • Pelihuone ei ole käytössä. Pelihuone on poistoaineistoa tarjolla 20 sentin kappalehintaan.
 • Harrin huone: tutkijatilan voi varata kirjastokortilla esim. opiskeluun tai muuhun rauhallisen tilan tarpeeseen, mutta ei vain seurusteluun. Kaikkia asiakaspöytiä ja tuolia ei ole vielä tuotu takaisia kirjastosaliin. Saman päivän aikana Harrin huoneeseen myönnetään vain yksi käyttäjävuoro.
 • Vältämme edelleen lähikontakteja ja noudata 2 metrin turvavälejä. Seurueet eivät saa muodostaa tukkeumia kirjastosalissa liikkumisessa tai olla esteenä muille asiakkaille kirjastoasioinnissa. 
 • Noudata Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ohjeita (THL): älä tule oireisena julkiselle paikalle. Huolehdi hyvin käsi- ja yskimishygieniasta. Maskisuositus yli 12-vuotiaille. Henkilökunta käyttää maskeja. Kasvomaskeja jaetaan vähävaraisille joka päivä kirjaston aukioloaikoina. 
 • Käytössäsi on tulostustietokone ja aikuisilla kaksi internet-asiakaspäätettä. Varaa käyttöaika asiakaspalvelusta ja saat kertakäyttöhanskat tietokoneen käyttöä varten. 
 • Kirjaston uutuuskaiteella olleet verkkokirjaston koneet eivät ole käytössä (joki.finna.fi). Henkilökunta auttaa. 
 • Omatoimikirjasto on avoinna joka arkipäivä klo 09 alkaen. Sunnuntaisin klo 09-20. Lauantaisin klo 09-11 (asiakaspalvelu klo 11-15) ja klo 15-20. Myös juhla- tai pyhäpäivän aattona omatoimiaikaa on klo 09-10 (asiakaspalveluaika klo 10-16) ja klo 16-20. Viikonlopun läheisyyteen sijoittuvat juhlapäivät aiheuttavat erikoisjärjestelyjä omatoimiajoissa ja palautusluukun aukiolossa! Tarkista verkkokirjaston etusivulta https://joki.finna.fi ja www.oulainen.fi Ajankohtaisista poikkeuskäytänteet. Kiitos.
 • Oulaisten Korona-tiedotteet osoitteessa https://www.oulainen.fi/koronavirussuositukset 

Omatoimikirjasto viikonloppuisinkin

Oulaisten kaupunginkirjaston omatoimipalvelu otetaan täysimääräisenä käyttöön syyslomalla 2021

ALOITUS LAUANTAINA 23.10.2021

Omatoimiajat lisäävät kirjaston aukioloaikoja, mutta asiakaspalvelua ei omatoimiaikana ole saatavissa. 

Suurin muutos on se, että sunnuntaina kirjastossa voi asioida omatoimisesti klo 09-20. Lauantaisin kun henkilökunta poistuu kirjastosta, on omatoimipalvelu käytössä vielä kello kahdeksaan asti illalla. Kirjastoon pääsee omatoimisesti joka päivä klo 09 alkaen.

Asiakkaiden täytyy kirjautua omatoimiajalle. Kun henkilökunta lähtee lauantaina kello kolme iltapäivällä pois, tulee kirjastoon jäävien asiakkaiden kirjautua omatoimiajalle. Kaikkien asiakkaiden on kirjauduttava kirjastokortilla ja PIN-koodilla omatoimiasiakkaaksi. Asiakas joka päästää toisen asiakkaan kirjastoon omalla kortillaan, on vastuussa toisen toimista. Jokaisen asiakkaan on kirjauduttava omatoimiasiakkaaksi, vaikka he sitten menisivätkin samalla oven avauksella kirjastoon! Alle 15-vuotiaat pääsevät omatoimikirjaston käyttäjiksi vain huoltajan kirjallisella luvalla, jonka hänen on itse tuotava kirjastoon. 

  Asiakaspalveluajat

  Omatoimikirjasto avoinna

ma klo 12-20

ti    klo 12-20

ke  klo 10-20

to  klo 12-20

pe  klo 12-20

la   klo 11-15

su  Henkilökunta ei paikalla

ma klo 09-12

ti    klo 09-12

ke  klo 09-10

to   klo 09-12

pe  klo 09-12

la   klo 09-11 ja 15-20

su  klo 09-20

Oulaisten kaupungin tukipaketti

OULAISTEN KAUPUNGIN TUKIPAKETTI 2022

Oulaisten kaupunki maksaa tukea vuoden 2022 aikana ensimmäisen oman asunnon Oulaisista ostavalle, syntyneestä lapsesta sekä jokaisesta, muuttohetkellä alle 12-vuotiaasta, Oulaisiin muuttaneesta lapsesta.

Tuet ovat saajalleen veronalaista tuloa ja niistä peritään vero verokortin perusteella tai sen puuttuessa 60 %. Hakijan täytyy toimittaa tarvittavat liitteet sekä verokortti vuodelta 2022.

Tukien hakemisessa noudatetaan jatkuvaa hakua kuitenkin niin, että vuotta 2022 koskevat hakemukset palautetaan viimeistään 13.1.2023. Mainitut tuet maksetaan tämän hakemuksen perusteella vuoden 2023 tammikuun lopussa edellyttäen, että hakuvaatimukset täyttyvät ja tukea hakenut/tuen kohteena oleva henkilö on henkikirjoitettuna Oulaisissa 31.12.2022.


Edellä mainittujen tukien maksaminen tapahtuu seuraavien sääntöjen mukaan:

1. Ensimmäisen oman asunnon Oulaisista ostavalle maksettava tuki

Kaupunki myöntää 2.000 €:n avustuksen asunnon (omakoti-, rivitalo- tai kerrostaloasunto) hankkijalle tai rakentajalle, joka asunnon hankintavuoden lopussa (31.12.) on Oulaisissa kirjoilla ja asuu asunnossa, johon tukea on haettu. Sijoitusasunnon ostajalle tukea ei makseta. Tontin varaaminen/hankkiminen ei oikeuta tuen saantiin. Tukea voi hakea siltä vuodelta, jonka aikana asunto on otettu käyttöön.

Hakijan tulee vakuuttaa, että hankittu asunto on hakijalle ensimmäinen oma asunto Oulaisissa. Mikäli asunnon omistajia on useampia, tuki myönnetään vain yhdelle hakijalle.

2. Lapsiavustus syntyvästä lapsesta

Kaupunki maksaa kertakorvauksena 500 €:n lapsiavustuksen jokaisesta oulaistelaiseksi syntyneestä lapsesta, joka on syntymävuoden lopussa (31.12.) kirjoilla Oulaisissa. Lapsiavustus maksetaan lapsen vanhemman/vanhempien ilmoittamalle tilille.

3. Oulaisiin muuttavan lapsiperheen tuki

Kaupunki tukee Oulaisiin muuttavia lapsiperheitä maksamalla perheelle tukea jokaisesta perheen muuttohetkellä alle 12 -vuotiaasta lapsesta kertakorvauksena 500 €. Tuen maksamisen edellytyksenä on, että perhe on kirjoilla Oulaisissa muuttovuoden viimeisenä päivänä (31.12.). Tukea voi saada samaa lasta/lapsia kohden vain kerran/yhtenä vuotena.


Tukipakettihakemuksen (liitteenä) palautus

Hakemuksen voi palauttaa Oulaisten kaupungintalolle (os. Oulaistenkatu 12), lähettää sähköpostilla os. kaupunki@oulainen.fi tai postitse os. Oulaisten kaupunki/Hallintokeskus, Oulaistenkatu 12 86300 Oulainen. 

 

TULOS Kirjaston omatoimiaikojen asiakaskyselystä

Oulaisten kaupunginkirjaston asiakaskysely omatoimikirjastopalvelusta

Omatoimikirjaston sisäänkirjautumisyksikkö Ei toiminnassa vielä
Sisäänkirjatumisyksikkö ei ole vielä toiminnassa.

Omatoimikirjastopalveluilla tarkoitetaan sellaisia kirjastopalveluita, joita asiakas käyttää omatoimisesti varsinaisten asiakaspalveluaikojen ulkopuolella.

Omatoimiajalle kirjaudutaan kirjastokortilla ja PIN-koodilla kirjaston etuoven seinässä olevalta päätteeltä. Omatoimiaikana koko kirjastosali on käytössäsi.

Omatoimikirjastopalvelut laajentavat aukioloaikoja. Asiakaspalveluajat pysyvät sa­ma­na. Asiakaskysely omatoimikirjastosta julkaistiin 25.3.2021 Elä nyt -vir­tu­aa­li­mes­suil­la. Siihen on voinut vastata myös kaupungin kotisivujen kautta ja kir­jas­to­sa­lis­sa paperisena. Kysely oli henkilökunnan ehdotus ja asiakkaalle annettiin mah­dol­li­suus ehdottaa muita aukioloaikoja. (Asiakaskyselyä voi vielä katsoa tästä linkistä https://forms.gle/7QapZXvYxRHZe4Vm9.)

Kyselyyn saatiin 38 vastausta, joista hen­ki­lö­kun­nan ehdotusta kannatti 34. Vastanneista 53 prosenttia oli kiinnostunut asioi­maan omatoimiaikoina, 38 prosentti ehkä ja 9 prosenttia ei ollut kiin­nos­tu­nut. Asia­kas­ky­se­lyn tuloksena lisättiin oheiseen esitykseen omatoimen aloitus jo­ka päi­väl­le kello 9. Myös lyhyempiä omatoimen aukioloaikoja ehdotettiin.

Kirjaston aukioloajat (pysyvät asia­kas­pal­ve­lu­ajat)

Omatoimikirjaston aukioloajat syksyllä 2021 
Sivistys- ja hyvinvointilautakunta 16.6.2021 §53

ma klo 12-20

ti klo 12-20

ke klo 10-20

to klo 12-20

pe klo 12-20

la klo 11-15 (1.6.-31.8. suljettu)

su suljettu

ma klo 09-12

ti klo 09-12

ke klo 09-10

to klo 09-12

pe klo 09-12

la klo 09-11 ja 15-20 ja kesällä klo 09-20

su klo 09-20

Omatoimikirjastopalvelun käyttöönotto on Oulaisten kirjaston kokeiluhanke (1.5.2020-31.12.2021), jossa kehitetään kirjastopalvelujen saavutettavuutta. Oma­toi­mi­kir­jas­to­pal­ve­lun aloitus voidaan tehdä vasta kesän omatoimijärjestelmän ja laitteiden käyttötestauksen jäl­keen, ja kun asiakkaita on saatu koulutettua muun muassa palautusautomaation käy­tös­sä. Mainittakoon, että kirjastossamme on ollut käy­tös­sä jo aamun omatoimiajat ma-ti/ to-pe klo 9 alkaen lehtilukusalin oven kaut­ta ilman sisäänkirjautumista, mutta hen­ki­lö­kun­ta on ollut paikalla. Vasta käyt­tö­ko­ke­muk­sen karttuessa oma­toi­mi­jär­jes­tel­mäs­tä voimme saattaa koko vuo­den säännölliset au­ki­olo­ajat lautakunnan pää­tet­tä­väk­si. Oheinen ehdotus on ensi syk­syn omatoimiajoille. Poikkeusaukioloajat ku­ten pyhä- ja juhlapäivien oma­toi­mi­ajat il­moi­te­taan asiakkaille erikseen kir­jas­to­toi­men­joh­ta­jan päätöksen mukaisesti.

KÄYTTÖÖNOTTOAIKA
Omatoimikirjaston käyttöönotto tapahtuu heti miten, kun Korona-tilanne helpottaa ja julkisen tilan valvontavelvoite höllentyy. Koko kirjastosalin avaavaa omatoimijärjestelmä on asennettu ja henkilökunnan työtila on erotettu kirjastosalista rullaseinämällä. Palautuskäytännöt ovat muuttuneet, kun kirjastossa on nyt uusi palautuslinjasto: palautusautomaatti, joka ohjaa asiakasta laittamaan palautukset oikeaan laatikoon tai hyllyyn. Laatikkoon ohjatut tarvitsevat henkilökunnan jatkokäsittelyä). Asiakaspalveluaikana ei palautusautomaatin käyttö ole pakollista, mutta suotavaa.

Omatoimikirjaston laitteiden ja ohjelmien hankintaan on saatu valtionavustus.

Lehdistötiedote: Harrastamisen Oulaisten malli

Lehdistötiedote 2.6.2021

 

Oulaisten kaupunki on saanut Harrastamisen Oulaisten mallin jatkoon rahoituksen

Aluehallintovirasto on myöntänyt avustusta 88 000 € Oulaisten kaupungin lasten ja nuorten harrastamisen kehittämiseen koulupäivän yhteyteen. Rahoitus 80%:sta avustusta eli kokonaiskustannukset hankkeelle on 110 000 € vuosille 2021-2022.

Valtionavustus on tarkoitus tarjota jokaiselle oulaistelaiselle peruskoululaiselle mahdollisuus ainakin yhteen harrastukseen välittömästi koulun yhteyteen. Oulaisten kaupunki oli kevään 2021 aikana pilottikuntana mukana testaamassa nk. Suomen mallia harrastamiselle. Kevään toteutukseen kaupunki sain 44 000€ avustuksen, joka myös oli nk. 80%-avustusta ja pilottihankkeen kokonaiskustannukset olivat 55 000€. Nyt saatu avustus on kaksinkertainen eli kaupunki voi jatkaa kevään pilottia samassa laajuudessa ensi lukuvuoden.

Kevään pilotissa toteutettiin 70 viikoittaista kerhotuntia Oulaisten eri kouluilla. Suosituimpia kerhoja olivat Parkour-, kokkailu-, kädentaitojen ja valokuvauksen kerhot. Ensi lukuvuodella on tarkoitus toteuttaa 10 Parkour-kerhoa, 10 ruuanlaitto ja kokkaus-kerhoa ja 10 kädentaidot kerhoa kouluilla. Lisäksi on mm. kädentaitojen, valo-ja digikuvauksen, kuvataiteen kerhoja sekä erä-, luonto-, geokätkeily- ja metsästyskerhoja. Lisäksi vielä pelisuunnittelua ja ohjelmointia, ratsastusta ja kotieläinkerhoja.

Avustuksella tuetaan koordinaattorin, kerhojen ohjaajien ja apuohjaajien palkkaamista ja jonkin verran myös materiaali- ja välinekustannuksia. Kerhojen ohjaajina toimivat pääsääntöisesti kaupungin omat työntekijät mm. opettajat, ohjaajat, liikunnanohjaajat sekä järjestöjen aktiiveja.

 

Lisätietoja:

                                                          Ari Sarpola
                                                          sivistys- ja kulttuurijohtaja
                                                          Oulaisten kaupunki, 044 4793 240, ari.sarpola@oulainen.fi

 

Uusi Joki-verkkokirjasto käytössänne

Joki-kirjastojen verkkokirjasto on avattu 31.5. osoitteessa https://joki.finna.fi.

Joki-kirjastojen logossa vihreäoranssipallo, jonka läpi nousee joki
Joki-kirjastojen logo on vihreä-oranssi pallo, jonka halkoo sininen joki

Joki-kirjastoihin kuuluvat Alavieskan, Haapajärven, Haapaveden, Kalajoen, Kärsämäen, Merijärven, Nivalan, Oulaisten, Pyhäjärven, Pyhännän, Reisjärven, Sievin, Siikalatvan ja Ylivieskan kirjastot. Toiminta-alueella on reilut 82 000 asukasta.

Sivulle kirjautudutaan entiseen tapaan tapaan kirjastokortilla ja nelinumeroisella PIN-koodilla. Nykyiset kirjastokortit ja PIN-koodit toimivat myös Joki-kirjastoissa. Uuden tai unohtuneen PIN-koodin saa kirjastossa käydessä. Jos asiakkaalla on ollut kirjastokortti useampaan alueen kirjastoon, kannattaa käydä asiakaspalvelussa poistattamassa ylimääräiset asiakastiedot.

Sivuilta löytyvät kirjastojen aukioloajat, yhteystiedot ja tapahtumat. Ilman kirjautumista voi selata aineistoa ja poimia lukuvinkkejä aineistoesittelyistä. Kirjautuneena asiakas saa käyttöönsä useita lisäpalveluja.

Aseta uutuusvahti

Sivuilla voi tallentaa hakuja ja liittää hakuun uutuusvahdin, joka ilmoittaa milloin vaikkapa suosikkikirjailijalta ilmestyy uusi teos. Uutuusvahti palvelee myös opiskelijoita ja harrastekirjallisuutta seuraavia.

Sakot ja lasten lainat

Lapsiperheiden elämää helpottaa se, että perheenjäsenten kirjastokortit voi liittää omaan tiliin, ja näin voi yhdellä kirjautumisella uusia esimerkiksi lasten lainat. Uusien Joki-kirjastojen käyttösääntöjen mukaan sakkomaksuja ei kerry enää 24.5.2021 alkaen. Huomautusmaksut on kuitenkin 2 euroa.

Suosikkilistoja itselle ja jaa muille

Suosikkilistoista on hyötyä aivan kaikille: listoille voi koota vaikkapa kirja-, elokuva- ja musiikkivinkkejä tai opintoihin tai harrastuksiin liittyvää aineistoa. Suosikkilistoja voi tehdä useita eri tarkoituksiin. Lista voi olla julkinen tai yksityinen. Julkisen listan linkin voi halutessaan jakaa ystäville tai sosiaalisessa mediassa.

Joki-verkkokirjaston käyttö mobiililaitteilla on helppoa sivujen skaalautuvuuden ansiosta. Finna.fi-verkkopalvelun kehittämisestä ja ylläpidosta vastaa Kansalliskirjasto. Mukana on satoja organisaatiota, joiden aineistot löytyvät yhteisestä osoitteesta finna.fi.

 

Omakotitonttien tarjouskampanja sekä määräaikainen kampanja vesi-, viemäri sekä kuituliittymien liittymismaksuista

Kaupunginvaltuuston päätöksen 31.3.2021 mukaisesti Etelärannan ja Miettimäen kaupunginosien omakotitontit myydään tarjouksella 1000,00 €/tontti. Tarjous on voimassa 30.6.2023 saakka.

Samalla kaupunginvaltuusto päätti määräaikaisesta kampanjasta ajalle 1.5.2021 - 15.8.2022. Kampanjan aikana kaupunki maksaa vesi-, viemäri- ja kuituliittymän liiittymismaksun (yht. 3708 €). Kampanja koskee koko kaupungin alueen uusia omakotitalorakennushankkeita. Tonttikauppa kaupungin tonteista tulee tehdä 1.5.2021 - 15.8.2022 välisenä aikana ja rakennuslupa uudesta asuinrakennuksesta on jätettävä 31.12.2022 mennessä.

Kirjastolla poistomyynti

Helmikuun suuri poistomyynti on alkanut 8.2.2021 klo 12 Pelihuoneella.

Perinteisesti poistamme alkuvuodesta suuren erän aikakausilehtiä.

 • Aikakauslehdet 10 senttiä
 • Aikuistenkirjat 1 €
 • Lasten- ja nuortenkirjat 50 senttiä

Kirjaston tulee vuosittain poistaa vähintääkin sen verran aineistoa, kun vuodessa hankitaan uutuusaineistoa. Suositus on 8 % kokoelmasta, mikä tarkoittaisi yli 6000 kpl vuodessa. Ostamalla poistoaineistoa ja maksamalla muistutusmaksusi rahoitat samalla kirjaston toimintaa.

Keskiviikkoisin Pelihuoneella on klo 10-12 Ikäihmisten neuvontapiste. Silloin poistomyyntitilassa ei voi käydä.