Kirjaston käyttösäännöt

Kirjastopalvelut kuuluvat kunnan peruspalveluihin (Laki yleisistä kirjastoista 1492/2016). Kirjastopalvelut parantavat kuntalaisten elämänlaatua ylläpitämällä monipuolista ja jatkuvasti uudistuvaa aineistokokoelmaa ja tietoliikenneyhteyksiä, jotka mahdollistavat kaikille tasavertaiset mahdollisuudet kehittää tietojaan ja taitojaan.

Oulaisten kaupunginkirjasto on yleinen kirjasto, kunnan kirjasto, joka palvelee kaikkia kunnassamme asioivia ihmisiä. Lainauspalveluja käyttääksesi sinulla on oltava Joki- tai Tiekkö-kirjastokortti ja ajantasainen asiakasrekisteri.

Lainatessa on oltava kirjastokortti. Kortti on henkilökohtainen, ja sen omistaja vastaa sillä lainatusta aineistosta. Alle 15-vuotias saa kirjastokortin huoltajan kirjallisella suostumuksella. Huoltaja vastaa alle 15-vuotiaiden lainoista. Ensimmäinen kortti on kaikille ilmainen. Sinun on esitettävä henkilöllisyystodistus saadaksesi kirjastokortin.

Kirjastohenkilökunnalla on oikeus pyytää häiritsevää asiakasta poistumaan kirjastosta ja pyyntöä on toteltava välittömästi. Kirjaston tilat ovat julkista tilaa, jota voi käyttää vain kirjastopalvelujen käyttötarkoituksen mukaisesti. Muu tilojen käyttö on anottava kirjastotoimenjohtajalta. Pelihuoneen voi varata esim. kokoustilaksi tai haastatteluja varten. Tilavuokra on 10 €/h tai vakiokäyttö 5 €/h. Maksu kuittia vastaan käteisellä. Vakiokäytön voimme laskuttaa. Pakkikorttimaksaminen ei ole mahdollista.