Tiekkö-verkkokirjasto eri osoitteesta

Tiekkö-kirjastoille uusi verkkokirjasto

 Tiekkö-kirjastojen uusi verkkokirjasto on avattu 21.5. osoitteessa https://tiekko.finna.fi. Sivuilla on kaikkien Tiekkö-kirjastojen (Alavieska, Kalajoki, Merijärvi, Nivala, Oulainen, Sievi ja Ylivieska) yhteystiedot, aukioloajat ja tapahtumat. Ja tietysti runsaasti lukuvinkkejä ja aineistoesittelyjä. 

Uusi ja vanha verkkokirjasto toimivat rinnakkain kesäkuun loppuun saakka, jonka jälkeen verkkokirjasto osoitteessa www.tiekko.fi suljetaan.

Uudessa verkkokirjastossa ovat käytettävissä monet tutut toiminnot: sivuilla voi selata aineistoa, uusia lainat ja tehdä varauksia. Kirjautuminen uudelle sivustolle tapahtuu entiseen tapaan kirjastokortilla ja nelinumeroisella PIN-koodilla. Uuden tai unohtuneen PIN-koodin saa kirjastossa käydessä. Sivuilla voi edelleen tallentaa hakuja. Liittämällä hakuun uutuusvahdin voi seurata, milloin suosikkikirjailijalta ilmestyy uusi teos tai mitä uusia elokuvia kirjastoon tulee. Uutuusvahti palvelee myös opiskelijoita ja harrastekirjallisuutta seuraavia.

Uutta on se, että käyttö mobiililaitteilla on nyt helpompaa sivujen skaalautuvuuden ansiosta. Verkkokirjasto palvelee myös perheitä entistä paremmin, sillä palvelussa on mahdollista liittää omaan asiakastiliin perheenjäsenten kirjastokortit. Näin esimerkiksi lasten lainojen uusiminen on helppoa.

Nykyisessä verkkokirjastossa käytössä olevan oma hylly -toiminnon korvaa suosikkilista. Etuna on se, että suosikkilistoja voi tehdä useita eri tarkoituksiin. Lista voi olla julkinen tai yksityinen. Julkisen listan linkin voi halutessaan jakaa ystävilleen tai sosiaalisessa mediassa.

Uuden verkkokirjaston myötä Tiekkö-kirjastot liittyvät valtakunnalliseen Finna.fi-verkkopalveluun, jonka kehittämisestä ja ylläpidosta vastaa Kansalliskirjasto. Mukana on jo yli 300 organisaatiota, joiden aineistot – ja nyt myös Tiekön aineistot – löytyvät yhteisestä osoitteesta finna.fi.
 

 

MITÄ UUTTA ?

Perhetili: Liitä perheenjäsenten kirjastokortit omaan tiliisi, niin voit yhdellä kirjautumisella uusi esimerkiksi lasten lainat.

Suosikkilistat: Kerää suosikkilistoille kirja-, elokuva- ja musiikkivinkkejä tai opintoihin tai harrastuksiin liittyvää aineistoa. Listat voivat olla yksityisiä tai julkisia. Julkisen listan linkin voit halutessasi jakaa sähköpostitse tai sosiaalisessa mediassa.

Mobiililaitteet: Käyttö mobiililaitteilla on nyt helpompaa sivujen skaalautuvuuden ansiosta.

Finna.fi: Tiekkö-kirjastot ovat nyt osa Kansalliskirjaston ylläpitämää valtakunnallista Finna.fi-verkkopalvelua, jossa on mukana jo yli 300 organisaatiota: museoita, arkistoja ja kirjastoja.


Uusi ja vanha verkkokirjasto toimivat rinnakkain kesäkuun loppuun saakka, jonka jälkeen verkkokirjasto osoitteessa www.tiekko.fi suljetaan.

LIIKENNETURVALLISUUSKYSELY - Turvallisuuskysely on auki 9.6.2019 asti ja toivomme mahdollisimman monen vastaavan kyselyyn.

Oulaisten kaupunki järjestää poliisin kanssa yhteistyössä turvallisuuskyselyn nettikyselynä.

Tästä linkki kyselyyn.

 

Turvallisuuskysely on auki 9.6.2019 asti ja toivomme mahdollisimman monen vastaavan kyselyyn.

Kyselyn tavoitteena on saada selville Oulaisten alueen turvallisuusongelmia ja niiden laajuutta, jotta kaupunki voi niihin kohdistaa omia kehittämistoimenpiteitä ja poliisi valvontaa.

Lisäksi Liikenneturva tulee järjestämään Oulaisissa kauppaliikkeissä kahtena päivänä ns. ovensuuhaastetteluja. Kyselyn on laatinut ja yhteenvedon tekee liikenneturvallisuustoimijakonsultti Sitowise.

Keskustan yleiskaavan tarkistusta koskeva yleisö- ja esittelytilaisuus

Keskustan yleiskaavan tarkistusta koskeva esittely- ja yleisötilaisuus järjestetään kaupungintalon valtuustosalissa keskiviikkona 5.6.2019 klo 17.00 - 19.00. Paikalla tilaisuudessa kaavan laatija arkkitehti SAFA Arja Sippola FCG Suunnittelu ja tekniikka Oy:stä sekä Oulaisten kaupungin edustajat. Tilaisuudessa kahvitarjoilu. Tervetuloa.

Kaupunginviraston toimistojen sulkupäivät vuonna 2019

Kaupunginviraston toimistot ovat suljettuna vuonna 2019 seuraavasti:

Helatorstain jälkeinen perjantai 31.5. (Perusturvan virka-aikainen sosiaalipäivystys p. 044 4793282)

Kesäkuun perjantait 7.6., 14.6. ja 28.6. (Perusturvan virka-aikainen sosiaalipäivystys p. 044 4793282)

Heinäkuun kolmen viikon sulku 8.-26.7.

Joulukuussa 23.12. ja 27.12.

 

Liikuntapaikka- ja palvelukysely

Oulaisten liikuntapalveluissa valmistellaan kaupungin ensimmäistä liikuntasuunnitelmaa.

Tällä kyselyllä kerätään kuntalaisten näkemyksiä liikuntapalveluiden toiminnan kehittämiseksi. Kyselyllä kartoitetaan liikuntapaikkojen ja palveluiden käyttöä sekä eri lajien harrastamista niin omaehtoisesti kuin osana seuratoimintaa.

Kyselyyn vastaaminen on täysin anonyymiä ja tulokset esitetään niin, ettei yksittäistä vastaajaa ole mahdollista tunnistaa. Vastaaminen kestää noin 10 minuuttia. Jos vastaat kyselyyn yhteiskäytössä olevalla tietokoneella, muistathan tyhjentää selaimen välimuistin. 

Kyselyyn pääsee vastaamaan täältä

Kuntatalouden ylläpitäjä investoi palveluihin ja kaupunkilaisten vapaa-aikaan

 

Oulaisten kaupunkiin on syntynyt lyhyessä ajassa runsaasti monipuolisia teollisuuden, palveluiden ja hyvinvoinnin työpaikkoja. Jo kuusi vuotta taloudellisesti voittoa tehnyt kaupunki investoi nyt kaupunkilaisten palveluihin ja harrastuspaikkoihin.

Oulaisten uudessa uimahallissa kävi vilkas kuhina sen avajaispäivänä elokuussa 2017. Lähes yhdeksän miljoonaa euroa maksaneesta uimahallista pitäisi ennemminkin puhua kylpylänä, sillä sieltä löytyy myös terapia-allas, lastenallas, liukumäki, porealtaat ja karaiseva kylmäkaivo. Uimahallissa järjestetään jokaisena arki-iltana ohjattuja vesijumppia, joita järjestävät niin kaupungit omat ohjaajat, liikunta-alan opiskelijat kuin Taukokankaan kuntoutuskeskuksen liikuntaohjaajatkin. Ensimmäisen vuoden aikana halli tavoitti 60 000 kävijää.

Uimahalli sinetöi osaltaan Oulaisten kaupungin positiivisen nousuvireen. Voitollisia tilinpäätöksiä on tehty jo kuutena vuotena peräkkäin, mikä mahdollistaa uusien palveluiden rakentamisen. Kaupunginjohtaja Hannu Kaartinen painottaa, että palveluihin ja harrastuspaikkoihin investoimisen ohella vahva talous on ennen kaikkea peruspalveluiden turvaaja. Kaupunki on hiljattain lähettänyt Viestintävirastoon hakemuksen valokuituverkon vetämiseksi kaupunkikeskusta ympäröiviin kyliin, joten maaseudulla pysytään digikehityksessä mukana myös tulevaisuudessa. Niiden tulevaisuus on muutoinkin vakaalla pohjalla.

”Hyvän talouden ansiosta kyläkoulujen toiminta on turvattu. Ne ovat myös monipuolisten toimintojen keskuksia, joten kyläkoulut pitävät osaltaan kylät elävinä”, Kaartinen lisää.

Oulaisten elinkeinojohtaja Jarmo Soinsaari sanoo, että kaupungin vakaa talous on monen tekijän summa. Tulevaisuuden käänteisiin turvaa tuo hänen mukaansa erityisesti se, että työpaikat ovat jakaantuneet moneen yritykseen ja usealle eri sektorille. Noin kolmasosa työpaikoista on teollisuudessa ja kolmasosa erilaisissa palveluissa.

”Työpaikkojen hajaantuminen eri sektoreille lisää merkittävästi Oulaisiin muuttavien perheiden vanhempien mahdollisuutta työllistyä uuteen kotikaupunkiin”, Soinsaari huomauttaa.

Merkittävä osa on myös tiiviillä yhteistyöllä yritysten kanssa. Soinsaari sanoo, että jo ripeällä kaavoituksella ja edullisilla yritystonteilla saadaan paljon hyvää aikaan. Edellisten vuosien aikana yrityksiä on muuttanutkin Oulaisiin.

”Täällä toimivat yritykset ovat laajentaneet toimintaansa kymmenien miljoonien eurojen investoinneilla”, Soinsaari lisää.

Oulaisten suurimmat teollisuuden työnantajat ovat rakennusliike Lehto, Sievin jalkine, SSAB, Raita Sport, ja sahalaitoksen lisäksi metsäalalla laajasti epäsuorasti työllistävä Junnikkala. Yksistään hyvinvointisektori työllistää noin tuhat henkeä. Kaupungin omien hyvinvointipalveluiden ohella Oulaisissa on pitkän historian omaava Taukokankaan kuntoutuskeskus, joka työllistää noin sata henkeä.

Sote-sektori kouluttaa, työllistää ja palvelee

Suurin sote-sektorin työllistäjä on Oulaskankaan aluesairaala, johon Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri on keskittänyt leikkaustoimintaa muista Oulun eteläpuolen sairaaloista. Sairaalassa syntyy vuosittain noin 900 lasta ja synnytystoiminnan turvana on ympärivuorokautinen päivystys.

Kaupunginvaltuuston puheenjohtaja ja Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin hallituksen jäsen Kai Pajala sanoo, että aiemmin vaakalaudalla olleesta synnytystoiminnasta on puhuttu paljon, mutta aluesairaalassa tehdään paljon muutakin.

”Oulaskankaan aluesairaalassa tehdään ajoittain yhtä paljon ortopedisiä leikkauksia kuin Oulun yliopistollisessa sairaalassa. Näemme itse, että olemme seutukunnan keskuspaikka ja tapahtuu sote-kentässä mitä vain, palvelemme jo nyt laajaa aluetta jonka asiakkaat tarvitsevat sairaalaa jatkossakin”, Pajala sanoo.

Oulun ammattikorkeakoululla on oma alueyksikkö Oulaisissa ja aluesairaala on Pajalan mukaan merkittävä kumppani sairaanhoitajien koulutukselle. AMK-kampus tukee myös sekä sairaalan että kaupunkiin asettuneen teollisuuden työntekijätarvetta. Ammattikorkeakoulussa ja Jokilaaksojen koulutuskuntayhtymä JEDU:n toisen asteen opintolinjoilla aloittaa syksyisin jopa tuhat opiskelijaa.

”Näin suuri opiskelijamäärä tekee kaupunkikuvasta elävän. Oulaistelaisille perheille se tarkoittaa myös sitä, ettei täältä tarvitse muuttaa muualle opiskelemaan. Laadukas koulutus houkuttelee osaltaan yrityksiä Oulaisiin, joten kotikaupungissa voi tehdä opintojen jälkeen myös työuransa”, Soinsaari hoksauttaa.

Tutustu Oulaisten kaupungin parhaisiin puoliin videolla!

 

Päivähoidossa ja kouluissa hyvin tilaa

Opintaipaleen ensimetreillä varhaiskasvatuksen saralla päivähoitopaikkoja on vapaana, joten kaupunkiin muuttavan pikkulapsiperheen ei tarvitse jonottaa päivähoitopaikan saadakseen. Pajala sanoo, että myös perusopetuksen luokkakoot ovat hillittyjä, joten kaupunki on valmis ottamaan vastaan kasvavan yritystoiminnan mukanaan tuomat uudet perheet.

”Koulujen tilat ja opettajat riittävät, vaikka perusopetuksen piiriin tulisi satoja uusia oppilaita”, hän laskee.

Oulaisista uutta kotikaupunkia havitteleville yksistään asemakaava-alueella on tarjolla kaupungin tai yksityisten myyjien tarjonnasta 180 omakotitonttia. Haja-asetusalueiden tontit löytyvät esimerkiksi kylien ylläpitämistä tonttipörsseistä. Saatavilla on myös rantatontteja niin jokivarresta kuin järvimaisemistakin.

Hannu Kaartinen sanoo, että varman elinkeinoelämän ja oman näköisen asumisen lisäksi oulaistelaiseen elämänmenoon kuuluu erottamattomasti monipuolinen harrastaminen ja kulttuuritarjonta. Vahvan kuntatalouden ansiosta kaupungista löytyy esimerkiksi moottori- ja ravirata, urheiluammunnan puolella harvinainen sporting-rata, maneesi, jokkisrata ja monipuolisia, laadukkaita urheilualueita. Latuverkostoa on 60 kilometriä, josta valaistua latua noin 15 kilometriä.

”Kaupungissa on useita kuoroja ja Oulaisten elokuvateatteriin tullaan katsomaan uutuuselokuvia myös naapurikunnista. Oulaisten musiikkiviikot tarjoavat laaja-alaisen musiikkikattauksen klassisesta musiikista poppiin, joten eläminen täällä on hyvin paljon muutakin kuin työskentelyä ja asumista”, Kaartinen sanoo.

 

 

 

Oulu-Oulainen -bussiliikenne

ELY-keskus on allekirjoittanut sopimuksen koskien Oulu-Oulainen-liikennettä Lesonen & Wiman Oy:n kanssa. Liikenne on alkanut 8.8.2018.

Aikataulut ja reitit liitteenä.

Oulaisten kaupungin tukipaketti

OULAISTEN KAUPUNGIN TUKIPAKETTI

Oulaisten kaupunki maksaa kaupunginhallituksen 30.6.2016 hyväksymien sääntöjen mukaan tukea vuoden 2019 aikana Oulaisista:

  • ensiasunnon hankkineelle 2.000 €
  • lapsiavustusta jokaisesta vuonna 2019 syntyneestä lapsesta 500€
  • jokaisesta, muuttohetkellä alle 12-vuotiaasta Oulaisiin muuttaneesta lapsesta 500 €

Tuet ovat saajalleen veronalaista tuloa ja niistä peritään vero verokortin perusteella, tai sen puuttuessa 60 %.
Tukien hakemisessa noudatetaan jatkuvaa hakua kuitenkin niin, että vuotta 2019 koskevat hakemukset palautetaan viimeistään 15.1.2020.

Hakemuslomake liitteenä tekstin alapuolella.

Hakemuksen palautus

Hakemuksen voi palauttaa Oulaisten kaupungintalolle (os. Oulaistenkatu 12), lähettää sähköpostilla os. kaupunki@oulainen.fi tai postitse os. Oulaisten kaupunki/Hallintokeskus, Oulaistenkatu 12 86300 Oulainen. 

Mainitut tuet maksetaan tämän hakemuksen perusteella vuoden 2020 tammikuun lopussa edellyttäen, että hakuvaatimukset täyttyvät ja tukea hakenut henkilö/tuen kohteena oleva henkilö on henkikirjoitettuna Oulaisissa 31.12.2019. Hakijan täytyy toimittaa tarvittavat liitteet sekä tukihakemus ja verokortti vuodelta 2019. Mikäli tuen maksaminen siirtyy liitteiden puuttumisen vuoksi helmikuulle 2020, on verokortinkin oltava vuodelle 2020. 

Lisätiedot:
Oulaisten kaupunki/vaihde p. 08-47931 (ma-pe klo 9-11 ja 12-15)