Hiirenmutkan Päiväkodin valmistuminen

Oulaisiin rakennettu uusi neliryhmäinen päiväkoti on nyt luovutettu kaupungille ja vastaanottokatselmus toimitettu. Rakennus on valmis viimeisiä marraskuun aikana valmistuvia LVI-säätöjä lukuun ottamatta, ja kalustaminen on käynnissä. Kyseessä on A-energialuokan hirsirakennus, jossa energiatehokkuus on huomioitu muun muassa katolle asennetuilla aurinkopaneeleilla, lämmönläpäisyä vähentävillä ikkunoilla sekä käyttökustannuksiltaan edullisella led-valaistuksella. 

Hiirenmutkan päiväkodin rakensi KVR-urakkana Rakennusliike Sorvoja Oy. Rakennusurakka pysyi hyvin kustannusarviossa ja lisätöitä tuli alle 2 % kustannusarviosta, mikä on kiitettävää tämän mittakaavan projektissa. Rakentaminen eteni aikataulun mukaisesti, eikä rakentamisen aikana sattunut onnettomuuksia. 

”Rakennuksen päälämmönlähteenä toimii maalämpö, johon on yhdistetty kesäaikana tarvittava jäähdytysjärjestelmä. Sisäilman olosuhteiden hallintaan on panostettu teknisillä ratkaisuilla, kuten olosuhteiden mukaan säätyvällä ilmanvaihdolla. Valaistus on säädettävä ja tunnistintekniikka ohjaa valaistusta”, kertoo Rakennusliike Sorvoja Oy:n työpäällikkö Mauri Sorvoja.

Päiväkoti rakennettiin Rantakadun ja Siltakadun kulmaukseen alueelle, joka on pitkään tunnettu nimellä Riihenmutka. Päiväkodin nimestä järjestettiin avoin nimikilpailu, johon saatiin 368 vastausta. Nimikilpailussa jatkoon valituista ehdotuksista Oulaisten päiväkotien lapset valitsivat päiväkodille nimeksi Hiirenmutkan Päiväkoti. Päiväkodin neljä ryhmätilaa ovat nimiltään Kanervakumpu, Tuohen tupa, Naavan notko sekä Kaarnan kolo.

Hiirenmutkan Päiväkoti otetaan käyttöön tammikuussa 2024. Tilat on mitoitettu toimiviksi sekä riittävän väljiksi ja avariksi. Hirsirakennus pitää sisällään laadukkaat ja modernit varhaiskasvatustilat, joihin kaikilla kiinnostuneilla on mahdollisuus tutustua, kun päiväkodilla järjestetään avoimet ovet 19. joulukuuta kello 16–18. Sisustuksessa on huomioitu lapset sekä työntekijät ja tilat ovat värikkäät, mutta lämpimät ja harmoniset. Osassa ryhmätiloista on siirtoseiniä, jotta tiloja voidaan tarvittaessa jakaa ja muunnella. Tiloissa on kuitenkin huomioitu hyvä äänieristys sekä kaikumaton akustiikka. Päiväkodin ryhmätilojen lisäksi lapset saavat käyttöönsä erikoistilat: liikunta- ja juhlasalin, taidehuoneen sekä musiikki- ja aistihuoneen. 

”Hirsirakennus on kestävä, terveellinen, hengittävä, pitkäikäinen ja ekologinen, ja ristiinliimaus tekee hirrestä painumattoman. Rakennuksen hirret ovat peräisin Pudasjärveltä. Myös pihatyöt ovat valmiit. Kaupunki viimeisteli uuden suojatieliittymän sekä ajotien ja tontin välisen alueen mallikkaasti. Lapsia ajatellen päiväkodille on rakennettu turvallinen ja suojaisa leikkipiha. Oulaisten kaupungilla on mahdollisuus jatkossa kehittää eteenpäin kiinteistön eteläpäädyn leikkialuetta”, kertoo Rakennusliike Sorvoja Oy:n toimitusjohtaja Jaakko Sorvoja.

”Eteläpäätyyn on tulossa aidattu pelialue sekä mäki. Hiirenmutkan päiväkodin rakennuttaminen on Oulaisten kaupungilta merkittävä panostus kestävään tulevaisuuteen, laadukkaaseen varhaiskasvatukseen ja lapsiperheiden hyvinvointiin. Yhteistyöllä on aikaansaatu toimiva kiinteistö palvelemaan ennen kaikkea lapsia”, kiteyttää Oulaisten kaupungin tekninen johtaja Kyösti Rajaniemi.