Näyttelyt
Päättyy
Tapahtumapaikka
KoronaGalleria
Järjestäjä
Oulaisten kulttuuripalvelut
Yhteyshenkilön nimi
Jarno Valkjärvi
Yhteyshenkilön puhelin
044 4793 259

Emmätiiä? -koulukuvista Oulaisten yläkoululta ja lukiosta

EMMÄTIIÄ?
-koulukuvista Oulaisten yläkoululta ja lukiosta
KoronaGalleriassa 30.4.-30.5.2024
Me kouluna olemme tämän yhteisön ytimessä. Työmme koskettaa lähes jokaista oulaistelaista. Haluamme siksi avata ja esitellä koulumme eli Oulaisten yläkoulun ja lukion kuvataidetyöskentelyä kevätnäyttelyssämme.
Digitalisaatiosta huolimatta ajatusten, käsien ja silmien konkreettinen yhteistyö on edelleenkin tärkeää lähes kaikissa ammateissa. Uno Cygnaeuksen jo aikoinaan peräänkuuluttama yleinen kätevyys on edelleenkin, vuonna 2024, täysin relevantti oppimisen tavoite.
Koulukuvis onkin ytimeltään juurikin käsien, silmien ja ajatusten yhteistyön harjoittamista. Tätä me käytännössä teemme koulun kuvataidetunneilla.
Me kuvaamme ja arvotamme rakennettua ympäristöämme, luomme kolmiulotteisia vaikutelmia kuviin, teemme 3d-veistoksia ja visualisointeja, sommittelemme ja luemme kuvia sekä ilmaisemme ajatuksiamme ja tunteitamme visuaalisesti. Opiskelemme kuvallisia perustaitoja, jotka ovat monille tuttuja myös omilta kuvistunneilta. Peruskuviksessa tasaamme myös eri lähtökohdista tulevien oppilaiden välisiä oppimiseroja.
Uutta luonnetta mukaan tuovat eri sovellukset, pelimaailmat ja digitaaliset työvälineet sekä valokuvauksen ja videoilmaisun arkipäiväistyminen älylaitteiden myötä.
Lukion puolella kuvataidekurssien tarkoitus on syventää peruskoulussa opittua kuvallista ja kulttuurista osaamista sekä antaa valmiuksia jatko-opintoihin. Pienessä lukiossamme on ryhmä aktiivisia kuvataidekurssilaisia, joiden työskentelystä on muutamia makupaloja mukana. Olemme lukion kuvataidekurssilaisten kera harjoitelleet tänä lukuvuonna vanhan maalaustaiteen menetelmiä Vanitas-öljyväriasetelmissa, tutkineet ei-esittävän taiteen sisältöjä, työtapoja ja ilmaisukeinoja, tehneet kuvallisia tutkimuksia stereotypioista sekä tehneet erilaisia taide- ja arkkitehtuuriprojekteja.
Tässä näyttelyssä on otos työskentelystämme. Olemme laittaneet teosten yhteyteen myös tehtävärunkoja, jotta työskentelymme avautuu helpommin katsojille. Tehtäviä saa kokeilla myös kotona!
Näyttelymme muuttuu ja täydentyy toukokuun mittaan, sillä meillä valmistuu koko ajan uusia töitä. Nyt näyttelyssä olevat työt ovat tänä lukuvuonna valmistuneita harjoitustehtäviä. Kirsikkana kakussa on valinnaiskuviksen ysien kuvalliset lopputyöt, joissa he ovat saaneet tehdä vapaamuotoiset työt lempitekniikoillaan.
Antoisia näyttelyhetkiä!
p.s. Kysyimme oppilailta, mikä olisi hyvä nimi näyttelyllemme...
Terveisin,
Anna Karjula, kuvataideopettaja
 
  • Näyttelyn avajaisia vietetään gallerialla vappuaattona tiistaina 30.4. klo 12. Avajaisten yhteydessä kuullaan myös Oulaisten äänimaisema -työpajojen tuottaman ääniteoksen ensiesitys.
  • Vappupäivänä keskiviikkona 1.5. galleria on avoinna klo 11-14.
Keskuskatu 2