Näyttelyt
Päättyy
Tapahtumapaikka
KoronaGalleria
Järjestäjä
Oulaisten kulttuuripalvelut
Yhteyshenkilön nimi
Jarno Valkjärvi
Yhteyshenkilön puhelin
044 4793 259

Marja-Leena, Tytti ja Annaleena Huhtaniska "Uusin silmin"

Marraskuussa KoronaGalleriassa on esillä Marja-Leena, Tytti ja Annaleena Huhtaniskan "Uusin silmin" -yhteisnäyttely.
 
"Katsominen ja huomaaminen on tullut meille siskoksille, Tytille ja Annaleenalle, verenperintönä. Äitimme Marja-Leena Huhtaniska (omaa sukuaan Ulmonen) on aina ollut tarkka havainnoitsija ja luova ideanikkari. Ei niin vähäpätöistä asiaa, jonkun muun mielestä jopa roskaa, ettei hän näkisi siinä mahdollisuuksia johonkin uuteen ja kauniiseen. Tässä näyttelyssä on esillä viime vuosina kangaspuilla kudottuja mattoja, jotka kätkevät sisäänsä tarinoita. Jokainen matto on tarkkaan mietitty ja jokaisella värillä ja muodolla on merkityksensä.
Tytti Huhtaniskan tie on kulkenut Limingan taidekoulun kautta Taideteolliseen korkeakouluun (nykyinen Aalto-yliopisto), josta hän valmistui vaatesuunnittelijaksi. 20 vuoden uraan mahtui kymmenen vuotta teatteripukusuunnitteluakin mm. Kansallisoopperassa ja Lahden kaupunginteatterissa. Nykyisin Tytti opettaa työkseen kulttuurituotantoa. Pitkän tauon jälkeen kuvan tekeminen, muun kuin työn puitteissa, on nykyisin kiinteä osa hänen arkeaan. Näyttelyssä nähtävät akryylimaalaukset perustuvat äitimme vanhaan kuva-albumiin. Lapsuus Oulaisissa näkyy mustavalkoisissa valokuvissa, jotka nyt maalauksien kautta ovat löytäneet uudet värit.
Annaleena Huhtaniska on puolestaan valmistunut Taideteollisesta korkeakoulusta taiteen maisteriksi ja hän on toiminut kuvataideopettajana yli 20 vuotta lasten ja nuorten parissa. Annaleena on materiaalien moniottelija jo ammattinsakin puolesta ja siksi omakin työskentely tapahtuu vaihtelevin tekniikoin. Tässä näyttelyssä on esillä readymade-teoksia eli töitä, joissa tutut asiat yhdistyvät uusin tavoin.
Kaikki me katsomme uusin silmin meille tuttuja asioita luodaksemme jotain uutta."
 
Marja-Leena, Tytti ja Annaleena Huhtaniska
Uusin silmin
1.-25.11.2023
 
KoronaGalleria
Ke 16-20
To 10-14
Pe 12-18
La 10-14
Keskuskatu 2