Näyttelyt
Päättyy
Tapahtumapaikka
Oulaisten kaupunginkirjasto
Järjestäjä
Maa- ja kotitalousnaiset, Oulu: Honkaranta-Käpylän alueen yhdistys
Yhteyshenkilön nimi
Kaarina Kärki

Vieraslajit -näyttely (Maa- ja kotitalousnaiset 90 v)

Maa- ja kotitalousnaiset viettävät 90 vuottaan tiennäyttäjänä vuonna 2023

VIERASLAJIT JA MONIMUOTOINEN LUONTO -NÄYTTELY

on osa Maa- ja kotitalousnaisten maisematekokampanjointia. 90-vuotisen toiminnan kunniaksi järjestö kierrättää eri paikkakunnilla näyttelyä, jossa kerrotaan luonnonhoidosta, vieraslajeista ja niityistä. Maa- ja kotitalousnaiset haluavat muistuttaa, että oma elinympäristö ja oman kotikylän maaseutumaiset ovat tärkeitä. Aktiivinen maatalous ja asmuminen pitävät maisemat osaltaan hoidettuina. Vieraslajit kannattaa poistaa ennen kuin ne pääsevät leviämään. Haitallisia lajeja ovat muun muassa lupiinit, kurtturuusut, jättipalasamit ja jättiputket. Pro Agrian kanssa toimivat paikallisyhdistykset muistuttavat, että Pohjois-Pojanmaalta on löytynyt luultua enemmän jättiputkia. Vieraslajeista voi tehdä kirjauksia karttapohjalle, minkä myötä levinneisyys ja laajuus saadaan tarkemmasti selville.

Honkaranta-Käpylän alueella toimiva yhdistys on organisoinut yhteistyössä Oulun MKN:n Tuula Kokon kanssa kiertonäyttelyn Oulaisten kaupunginkirjastoon, jossa kunnioitetaan monimuotoista luontoa ja perinnemaisemaa. Saat ohjeita mm vieraslajien hävitykseen. Näyttely on luonut Oulun Maa- ja kotitalousnaiset.

Kirjaston runoniitty: Oulaistelaiset lapset ja nuoret luovat monimuotoista runoniittyä runopuun ympärille koko näyttelyn ajan. 

Näyttely on avoinna 6.5.2023 asti myös omatoimiaikaan esimerkiksi sunnuntaina 

Tervetuloa

 

Sahankatu 2, 86300 Oulainen