Näyttelyt
Päättyy
Tapahtumapaikka
KoronaGalleria
Järjestäjä
Oulaisten kulttuuripalvelut
Yhteyshenkilön nimi
Jarno Valkjärvi
Yhteyshenkilön puhelin
044 4793 259

Gustaf von Berberson "Hetken mielijohteesta"

Gustaf von Berberson
Hetken mielijohteesta
KoronaGalleriassa 5.-29.6.2024
"Gustaf von Berberson syntyi jossain päin Berliinin muurin tuntumaa. Kummalle puolelle, siitä ei ole säilyneitä asiakirjoja. Berbersonin lapsuus ja nuoruus oli kutakuinkin onnellista aikaa, vaikka kouluun hiihdettiinkin valurautaisilla suksilla yhdeksänä päivänä viikossa. Nuori Gustaf janosi seikkailua joten värväytyi palkkasotilaaksi Kapteeni Sleemanin joukkoihin taistellakseen pahamaineista Tugeenien kuristajalahkoa vastaan. Rähinän väsyttämä Berberson hakeutui eurooppalaisten mesenaatti kuninkaiden siipien suojaan omistautuakseen taiteelle. Nyt nämä teokset on nähtävillä KoronaGalleriassa.
Okei höpöhöpö, mutta nyt kun sain huomionne niin kerrottakoon, ettei Gustafia oikeasti ole olemassa. Nimi syntyi elokuvakouluaikoina ekaa leffaa tehdessä. Nimessä oli raflaavuutta ja koska pidän hyvistä graffiteista, ajattelin että tässäpä oivallinen tägi. Kotikasvatukseni estää minua piirtämästä seiniin, joten päätin laittaa sen mahdollisimman näkyvälle paikalle tauluihin & piirustuksiin. Mautonta vai ei, sen saa jokainen itse päättää!
Koen että teokseni ovat kepeitä ja hauskanpuoleisia. Niissä on sarjakuvamaisuutta ja käytänkin mielelläni mustaa ja valkoista. Värejä on harvassa kuvassa, sillä olen laiskanpuoleinen maalari; värit kun tarvitsisivat harjoittelua. Teosteni tarkoitus on saada pieni hymy. Joitakin voi myös hipsuttaa, koska lyön niihin liimalla mitä vain, mikä sattuu sillä hetkellä miellyttämään.
Tule ihmeessä poikkeamaan."
-Erika Säilynkangas
Galleria avoinna ke 16-20, to 10-14, pe 12-18, la 10-14.
* Lauantaina 8.6.2024 galleria avoinna klo 16-20.
* Perjantaina 21.6. ja lauantaina 22.6. galleria suljettu.
Keskuskatu 2