Tulevaisuuskaraoke

TULEVAISUUSKARAOKE JÄRJESTETÄÄN KOLMATTA KERTAA OULAISISSA

- Yleisötapahtuma yhdistää kaupunkilaisia Oulaisten torilla 

lauantaina 8.6. klo 18 alkaen

 

TULEVAISUUSKARAOKE on yhteisöllinen yleisölle avoin karaoketapahtuma, jossa leikkimielisen kilpailun palkintona on oikeaa taidetta.

Tapahtuma käynnistyi vuonna 2022 nykytaiteilija Juha Allan Ekholmin aloitteesta. Tavoitteena oli rakentaa tapahtuma vuosittain vaihtuvalla teemalla. TULEVAISUUSKARAOKE pitää sisällään yhteisöllisen karaoketapahtuman sekä leikkimielisen kilpailun, jonka palkintona on valtakunnallisesti tunnetun puuveistäjä Jussi Valtakarin uniikki veistos. 

Luontainen yhteistyökumppani oli Oulaisten Karaokekerho, jonka tiloista käsin KoronaGallerian yläkerran ikkunoista tapahtuma laulettiin maailmalle – ja lauletaan myös tänä vuonna. Tapahtumaan saa maksutta ilmoittautua lauantaina 8.6. klo 18 alkaen. Osallistua voi myös yleisönä, joka ratkaisee ”sokkona” palkinnon voittajan. Toriyleisö saa osallistua nimimerkillä laulettuun kilpailuun, jonka voittaja valitaan aplodien desibelimittauksella.

Tämän vuoden teemana on ”Menneisyyden haamut”. Tummista sävyistä ja hieman surumielisistä kertomuksista laulaminen kuuluu suomalaiseen iskelmään ja karaokeen. Kokonaisuuteen sisältyy Juha Allan Ekholmin ja Jussi Valtakarin pienimuotoinen tilateos, joka on nähtävänä torstaista lauantaihin.  Teos rakennetaan Oulaisten torin välikössä sijaitsevaan verkkovarastoon.

 

TULEVAISUUSKARAOKE  on osa Oulu 2026 Euroopan Kulttuuripääkaupunkihankkeen Oulaisten kumppanuusohjelmaa. Tapahtuma järjestetään kerran vuodessa aina vuoteen 2026. Järjestäjänä toimii Oulaisten Kaupungin Kulttuuritoimi/ SYKLI-residenssiohjelma yhteistyössä Oulaisten Karaokekerhon kanssa. Tapahtuman juontaa liveart-taiteilija Dj. Juge.

 

Lisätiedot:

juhaallanekholm@gmail.com

040-177 1401

Residenssitaiteilija 

 

anna.koivukangas@oulainen.fi

044-479 3268

Kulttuurituottaja, Oulaisten Kaupunki

 

SYKLI-residenssiohjelman taiteilijaesittelyt:

https://www.northernair.fi/taiteilija/juha-allan-ekholm/

https://www.northernair.fi/taiteilija/jussi-valtakari/