Saavutettavuusseloste

Tämä saavutettavuusseloste koskee Oulaisten kaupungin verkkosivuja (www.oulainen.fi). Sivusto on muutettu saavutettavuusvaatimusten mukaiseksi 17.2.2020.

Joki ICT Oy on toteuttanut sivut saavutettavuusvaatimusten mukaisiksi ja arvioinut saavutettavuuden käyttäen apuna testaukseen tarkoitettuja teknisiä työkaluja. Tätä saavutettavuusselostetta on päivitetty 6.5.2021.

Vaatimustenmukaisuus

Oulaisten kaupungin verkkosivut vastaavat suurilta osin Web Content Accessibility Guidelines (WCAG) 2.1:ssä esitettyjen vaatimusten tasoja A ja AA.

Ei-saavutettava sisältö

Verkkosivut sisältävät liitetiedostoja (pdf), joista kaikki eivät ole saavutettavia. Vanhat ennen 23.9.2018 toteutetut liitetiedostot pyritään tekemään saavutettaviksi vuosien 2021-2022 aikana. Voit tarvittaessa pyytää tiedostoja saavutettavassa muodossa saavutettavuuspalautteen kautta.

Huomasitko saavutettavuuspuutteen verkkosivuillamme?

Kerro meille havaitsemasi saavutettavuuspuutteet ja teemme parhaamme puutteen korjaamiseksi. Palautteen voit antaa palautelomakkeella valitsemalla kohteeksi Kunta ja hallinto ja kirjoittamalla viestikenttään palautteesi.

Valvontaviranomainen

Mikäli et ole tyytyväinen saamaasi vastaukseen tai et saa vastausta lainkaan kahden viikon aikana, voit tehdä saavutettavuuskantelun tai saavutettavuusselvityspyynnön Etelä-Suomen aluehallintovirastoon (ESAVI). ESAVIn Saavutettavuusvaatimukset.fi -sivustolta löydät ohjeet valituksen tekemiseen ja asian hoitamiseen.

Valvontaviranomaisen yhteystiedot

Etelä-Suomen aluehallintovirasto, Saavutettavuuden valvonnan yksikkö
www.saavutettavuusvaatimukset.fi
saavutettavuus@avi.fi
puh. 0295 016 000 (vaihde)