Liikuntapalvelut

 

Liikuntapalvelut

Liikuntapalveluiden tavoitteena on edistää väestön hyvinvointia ja terveyttä. Liikuntapalvelut luovat edellytyksiä kunnan asukkaiden liikunnalle:

1) järjestämällä liikuntapalveluja sekä terveyttä ja hyvinvointia edistävää liikuntaa eri kohderyhmät huomioon ottaen;

2) tukemalla kansalaistoimintaa mukaan lukien seuratoiminta; sekä

3) rakentamalla ja ylläpitämällä liikuntapaikkoja. (Liikuntalaki 2016, 83. 5 § Kunnan vastuu).

Liikuntapalveluiden tiloissa suunnitellaan ja kehitetään terveyttä ja hyvinvointia edistävää liikuntaa kuntalaisille. Järjestämme tai tuemme vuoden aikana lukuisia tapahtumia, kilpailuja ja erilaisia tempauksia, jotka tavoittavat kuntalaisia sukupuolta, ikää tai terveyttä katsomatta. Esimerkkinä mainittakoon koululaisten kilpailut. Tarjoamme mielellämme myös neuvontaa, tukea  ja ohjausta liikuntaan, tapahtumiin tai terveyteen liittyen. 

Lisäksi voit anoa ja varata meiltä sisäliikuntapaikkoja ja ulkoliikuntapaikkoja käyttöösi. Vuokraamme myös liikunta- ja tapahtumavälineitä edullisesti.

Haluamme lisätä avoimuutta ja yhteistyötä eri järjestöjen, seurojen ja jokaisen kuntalaisemme kanssa, joten jos sinulle tulee mieleen antaa meille palautetta -tai jos sinulla on kehittämisajatuksia vaikkapa jonkun tapahtuman suhteen, otathan meihin yhteyttä! Rakennetaan yhdessä Oulaisista parempi ja liikkuvampi paikka elää! 


Sisä- ja ulkoliikuntapaikat 

Salien ja jäähallin vakivuorotilanteen näet tästä linkistä.
Vakio- ja yksittäisvuoroja voit hakea sähköisesti yllä olevasta linkistä. 

Linkin takaa löytyy myös hiihtolatujen ja ulkoluistelujäiden huoltokalenterit.

Alla olevista liitetiedostoista löydät Julius-ajanvarausjärjestelmän käyttöohjeet. 


Avustukset

Kulttuuri-, liikunta- ja nuorisopalveluiden kohdeavustuksia haettavana 17.12.2021 klo 15 saakka.

 

Kohdeavustuslomake sähköisenä oulainen.fi/avustukset

 

Päivitetty avustussääntö tästä. 

Kohdeavustukset ja urheilija-apurahat haettavissa ympäri vuoden. Urheilija-apurahaa voi hakea vaapaamuotoisella hakemuksella Sanna Mäyrälle sähköpostiin. Kohdeavustukset voit hakea täältä.

Toiminta-avustus haettavissa vuosittain 30.4. mennessä täältä. 


Liikuntatapahtumat ja ryhmät 

Harrastepesisturnaus Oulaisissa 18.9.2021

Joukkueessa on oltava yhdeksän pelaajaa. Turnaukseen otetaan mukaan max. 6 joukkuetta.

Säännöt: 

- pelataan naisten pallolla

- kypärä pakollinen

- ottelun peliaika riippuu joukkeiden määrästä, pelataan max 40 - 60 min tasavuoroin. Jos ottelu on ratkennut, turhaa tasoittavaa vuoroa ei pelata loppuun, mikäli peliaika on päättynyt

- pelaajan tulee huolehtia itse omasta vakuutuksestaan

- joukkueessa saa olla mukana yhteensä korkeintaan kaksi tällä hetkellä maakuntasarjassa tai nuorten sarjoissa pelaavaa pelaajaa, joilla on kilpailulisenssi -tai pelaaja, joilla on ollut viime kaudella kilpailulisenssi Superpesikseen, Ykköspesikseen tai suomensarjaan. Tällainen pelaaja ei voi kuitenkaan toimia lukkarina. Sisäpelissä tällaisen pelaajan tulee lyödä "väärältä" puolelta. 

- turnausmaksu 50 euroa / joukkue, maksu käteisellä paikan päällä.

Joukkueen ja joukkueen nimen ilmoittaa kapteeni. Voit ilmoittaa joukkueesi mukaan täältä.

 

Pilates kaiken ikäisille torstaisin klo 14.15 - 15.45 (Piipsjärven koulun liikuntasali) 

Tervetuloa huoltamaan itseäsi! Pilates on kunto-ohjelma ka kehonhuolto-ohjelma. Pilateksen tarkoituksena on korjata lihasten epätasapainoja, parantaa ryhtiä ja jäntevöittää vartaloa. Pilateskurssi kokoontuu 12 kertaa, kurssin hinta 40 euroa. Maksu käteisellä paikan päällä. Pilates soveltuu kaikille kuntoa, terveyttä tai ikää katsomatta. Jos sinulla tulee kysymyksiä kurssin suhteen, soita pilatesohjaaja Pirkko Mehtälälle 040-5101018

Voit ilmoittautua Piipsjärven pilatekseen täältä

 

Pilates kaiken ikäisille torstaisin klo 19 - 20.30 (Juho Oksan koulun liikuntasali) 

Tervetuloa huoltamaan itseäsi! Pilates on kunto-ohjelma ka kehonhuolto-ohjelma. Pilateksen tarkoituksena on korjata lihasten epätasapainoja, parantaa ryhtiä ja jäntevöittää vartaloa. Pilateskurssi kokoontuu 12 kertaa, kurssin hinta 40 euroa. Maksu käteisellä paikan päällä. Pilates soveltuu kaikille kuntoa, terveyttä tai ikää katsomatta. Jos sinulla tulee kysymyksiä kurssin suhteen, soita pilatesohjaaja Pirkko Mehtälälle 040-5101018

Voit ilmoittautua Juho Oksan pilatekseen täältä

 

Työikäisten sisäliikunta torstaisin klo 16.30 - 18 (Juho Oksan liikuntasali, 2.9. alkaen)

Ryhmä on tarkoitettu työikäisille, jotka haluavat kohottaa kuntoaan hauskassa seurassa ja kokeilla erilaisia sisäliikuntalajeja! Ilmainen. Jos salin ovi on lukossa, soita numeroon 044-4793271, niin ovi tullaan avaamaan. 

 

Työikäisten kuntosaliryhmä torstaisin klo 19 - 20.30  (yläkoulun kuntosali, 2.9. alkaen)

Tämä ryhmä on tarkoitettu perusterveille työikäisille, jotka haluavat liikunnanohjaajan opastusta ja neuvontaa treenaamiseen liittyen. Voit olla joko aloittelija tai kokenut kuntoilija, pidetään hauskaa ja treenataan tehokkaasti! Kuntosaliryhmä on ilmainen. Paikalle kannattaa tulla 5-10 min ennen ryhmän alkua. Jos ovet ovat lukossa, paina seinään vierellä olevaa ovikelloa, niin ovi tullaan avaamaan. 

 

Kilometrikisa (polkupyörällä) 

Nyt on oikea aika lähteä keräämään omia pyöräilykilometrejä ja kartuttamaan samalla Oulaisten kokonaispottia valtakunnallisessa kampanjassa. Pyöräiltyjä kilometrejä voi kerätä 1.5. - 22.9. välisellä ajalla.

Oulaisten kaupungin liikuntapalvelut haastavat kisaan mukaan kaikki oulaistelaiset. Oulaisten joukkuenimi on: Oulaisten kaupunki, ja sen kapteenina toimii Jyri Hämäläinen. Jos sinulla on ongelmia joukkueeseen kirjautumisessa, ota yhteyttä Jyriin.

Osallistuminen:

Käy rekisteröitymässä osoitteessa: https://www.kilometrikisa.fi/, joukkuetunnuksella: Oulainen1

 

Kävelykilometrikisa 1.5.-22.9.2021

Kilometrikisa on niin yksilöille kuin joukkueille suunnattu leikkimielinen kilpailu, jossa osallistujat kirjaavat kävelykilometrejään ja/tai -minuuttejaan ylös ja kartuttavat omaa tai oman joukkueensa kilometri- ja/tai minuuttisaldoa kisan aukiolon ajan. Vuonna 2021 kisan ajankohta on 1.5.-31.10. Jos kisaan haluaa osallistua yksin, osallistujan tulee perustaa oma yhden hengen joukkueensa. Useamman ihmisen joukkue voi olla esimerkiksi työyhteisö, seura, yhdistys tai mikä vaan muu porukka.

Kilometrit ja/tai minuutit tulee kirjata viimeistään kahden päivän kuluessa kisan päättymisen jälkeen, jonka jälkeen kirjausmahdollisuus suljetaan.

Tänä vuonna sarjoja on neljä: yksilösarja, parisarja, piensarja ja suursarja. Sarjaa ei valita erikseen, vaan se määräytyy sen mukaan, kuinka monta ihmistä on ilmoittautunut joukkueeseen. Joukkue, jossa on 3-24 osallistujaa, osallistuu piensarjaan ja joukkue, jossa on vähintään 25 osallistujaa, siirtyy suursarjan puolelle.

Yksilösarjan voittaja on se, joka on kävellyt enemmän kilometrejä tai minuutteja kuin muut yksilökisaajat. Voittajajoukkue on sekä parisarjassa että pien- ja suursarjassa puolestaan se, jolla on kisan päätyttyä eniten kävelykilometrejä tai -minuutteja osallistujaa kohden.

Osallistuminen ja lisätiedot: https://kavelykilometrikisa.fi/ 

 

Eläkeläisille 

To 10-10.45 Tuolijumppa Soihtulassa, yhteistyössä Eläkeliiton kanssa. 
Eläkeliittolaisilta 1€ ja muilta 2€/kerta.

Pe 13.30-14.30 Kuntosaliryhmä jäähallilla
Ryhmässä tehdään perus kuntosaliliikkeitä tarvittaessa soveltaen eri liikkujille sopiviksi.

Kysy lisää eläkeläisten ryhmistä Liisa/Sandra 044 4793235

 

 

 

YHTEYSTIEDOT

os. Lautatarhankatu 7 B, 86300 Oulainen

Liikunta- ja nuorisotoimenjohtaja Sanna Mäyrä p. 044 4793272, sanna.mayra@oulainen.fi

Liikunnanohjaaja (pääpaino työikäiset, erityisliikunta ja terveysliikunta) Jyri Hämäläinen, p. 044 4793271, jyri.hamalainen@oulainen.fi 

Liikunnanohjaajat (pääpaino lapset ja eläkeläiset) Sandra Laulumaa, Liisa Kallio p. 044 4793 235

 

uusi logo liikunta- ja nuorisopalvelut.jpg

 

Ajankohtaista

Seurat ja järjestöt hakevat kauden 2021-2022 vakiovuoroja 15.8. 2021 asti ja muut hakijat 16.8. alkaen. Vuorot haetaan Juliuksen kautta.

 

Koulujen ilta- ja viikonloppukäyttö LV. 2021-2022. Ohjeet tarkemmin täältä

Jää- ja monitoimihallin kuntosalin vakiovuorot haettavissa. Hinnasto ja lisätiedot salin käyttöön tämän sivun alaosassa.

 

Oulaisten kaupungin liikuntaohjelma 2020-2023  .

Liikutko terveyttäsi edistäen? Uudet terveysliikunnan suositukset löytyvät täältä.

Koottu liikuntatarjonta täältä.  

Tuolijumppa (video)