Rakentaminen

Rakentamisen sähköinen asiointipalvelu

Kaikki rakentamiseen liittyvät luvat voi hakea sähköisesti Lupapisteen kautta. Lupapisteeseen pääset kirjautumaan alla olevasta linkistä ja hakemukset käsittelee Oulaisten kaupungin rakennusvalvonta. Lupapisteen kautta voit keskustella rakennusvalvonnan henkilöstön kanssa ja liitettyä kätevästi sähköisessä muodossa lupaan tarvitsemasi asiakirjat.

Oulaisten kaupungilla on myös käytössä Lupapiste kauppa. Sieltä voi ostaa rakennuspiirustuksia rakennusvalvonnan arkistoista sähköisesti ja ladata ostetut PDF-tiedostot omaan käyttöösi. 

Palvelussa on valmista aineistoa tarjolla ja sitä päivitetään koko ajan lisää. Mikäli etsimääsi aineistoa ei löydy palvelusta, ota yhteyttä rakennusvalvontaan sivustolla olevan aineistopyynnön kautta.

Näin ostaminen tapahtuu

1. Hae kohde

2. Esikatsele

3. Maksa

4. Lataa ostetut aineistot käyttöösi

Siirry Lupapiste kauppaan tästä 

Ohjeita rakentajalle

Lähes kaikkeen rakentamiseen ja merkittäviin ympäristöä muuttaviin toimenpiteisiin tarvitset joko rakennus- toimenpide- tai maisemaluvan. Myös rakennuksen purkaminen tai laajennus sekä merkittävät korjaus- ja muutostyöt sekä käyttötarkoituksen muutos edellyttävät rakennus, purku- tai toimenpidelupaa. Luvan myöntää rakennustarkastaja. Eräissä vähäisissä hankkeissa riittää ilmoitus rakennustarkastajalle.

Oulaisten kaupungin rakennusjärjestys 

Rakennusvalvonnan lupataksat

Rakentajanopas

Ohje toimenpideilmoituksen tekemiseen

Ohje rakennuslupahakemuksen tekemiseen

Ohje toimenpidelupahakemuksen tekemiseen

Ohje purkamislupahakemuksen tai -ilmoituksen tekemiseen

Purkutyön opas

Maisematyölupa

  • Kaikille asemakaava- sekä määrätyille yleiskaava-alueella tapahtuville maisemaa muuttaville toimenpiteille, kuten puiden kaatamiselle tai maanrakennustöille, on haettava maisematyölupa ensisijaisesti Lupapisteen kautta. Hakemuksen käsittelee Oulaisten kaupungin rakennusvalvonta. Yksittäisten puiden kohdalla voit soittaa työpäällikkö Jari Mustoselle, p. 044 4793256 tai laittaa sähköpostia jari.mustonen@oulainen.fi.

 

Oulaisten kaupungin uuden rakennusjärjestyksen valmistelu

Oulaisten kaupungin rakentamista ohjaavan rakennusjärjestyksen uusiminen on tulevien lakimuutosten vuoksi tarpeen ja uudistamiseen liittyvää työtä tehdään syksyn 2024 aikana. Rakennusjärjestyksen uusimisen tarve syntyy tulevasta maankäyttö- ja rakennuslain uudistuksesta, jossa lait jakautuvat ensivuoden alusta Rakentamislaiksi ja Alueidenkäyttölaiksi.

Lait ja asetukset

Maankäyttö- ja rakennuslaki

Maankäyttö- ja rakennusasetus

Suomen rakentamismääräyskokoelma

 

 

Tekninen keskus
Lautatarhankatu 7 A
86300 Oulainen

Rakennusvalvonnassa on käytössä
sähköinen asiointipalvelu, Lupapiste.

Päätökset, ohjaus ja neuvonta

Rakennustarkastaja
Siiri Mattlar
p. 044 4793231
siiri.mattlar@oulainen.fi

 

Ohjaus ja neuvonta

Kaavoitusinsinööri
Sanna Vähäkangas
p. 044 4793264
sanna.vahakangas@oulainen.fi

Toimistosihteeri
Päivi Sorvisto
p. 044 4793252
paivi.sorvisto@oulainen.fi
 

Sijainnin merkitseminen ja sijaintikatselmus

Kartoittaja
Aksel Helander
p. 044 4793 265
aksel.helander@oulainen.fi