Muut tapahtumat
Päättyy
Tapahtumapaikka
kirjasto Pelihuone
Järjestäjä
Oulaisten kirjasto
Yhteyshenkilön nimi
Inga Petäjäsoja
Yhteyshenkilön puhelin
044-479 3214

Jokapäiväinen ihme -runoesitys äitiydestä

JOKAPÄIVÄINEN IHME

Räväkkä runodialogiesitys äitiydestä, joka yhdistää runoutta, tanssia ja äänimaisemaa

 

Anna Elina Isoaron ja Janette Hannukaisen iskevässä runodialogissa tullaan kyselyikään, opitaan rinnanpään kautta, itketään sipulin­lohkojen sekaan ja metsästetään biohajoavia konetiskitabletteja Prismassa. Kotiäitien ja uraäitien nokkapokka taipuu räppi-battleksi, jota säestää lapsiperheiden etuuksia leikkaavien päättäjien röhönauru. Dialogin tunnelma vaihtelee hormonin­huuruisesta harmoniasta maailmantuskaan. Esitys yhdistelee runoja äänimaisemiin ja tanssilliseen liikekieleen. Isoaro ja Hannukainen ovat molemmat kokeneita lavarunoilijoita, ja he ovat esiintyneet useita vuosia yhdessä runoryhmä Ihoteollisuudessa.

 

Runot: Anna Elina Isoaro ja Janette Hannukainen 
Taustat: Ras Kontti, Janette Hannukainen ja Anna Elina Isoaro
Runodialogiesityksen kesto 17 min, jonka jälkeen esiintyjät haastattelee Inga Petäjäsoja.


Anna Elina Isoaro on julkaissut kaksi runokokoelmaa, Puolen mantereen kerhossa (2011) ja Rakkautta ja vasta-aineita (2016). Hän voitti esikoisteoksellaan Runo-Kaarinan ja toinen kirja sai Tampereen kaupungin kirjallisuuspalkinnon. Hän on lavarunouden Suomen mestari 2005. Isoaro työskentelee tällä hetkellä Pirkanmaan kirjallisuuden läänintaiteilijana. 

Janette Hannukaisen esikoisrunokokoelma Lennä vahingossa (2014) ylsi Tanssiva karhu -ehdokkaaksi. Hänen toinen kokoelmansa Onni, lykittävää mallia julkaistiin syksyllä 2017. Hannukainen on valtakunnallisen runoyhdistys Nihil Interitin puheenjohtaja.


Avoin tilaisuus, tervetuloa!