Näyttelyt
Keskiviikko
Torstai
Perjantai
Lauantai
Päättyy
Tapahtumapaikka
KoronaGalleria
Järjestäjä
Oulaisten kulttuuripalvelut
Yhteyshenkilön nimi
Sari Jouhki
Yhteyshenkilön puhelin
0444793259

Taidenäyttely: Elina Taimi

Elina Taimin intuitiivista taidetta Koronagalleriassa

Koronagallerian uuden vuoden avaa tällä hetkellä Kalajoella asuvan ja työskentelevän Elina Taimin taidenäyttely. Elina Taimi on opiskellut kuvataidelinjalla Snellman-korkeakoulussa. Kuvataiteen lisäksi hän on opiskellut myös laulua ja lauluntekijyyttä.

”Olen intuitiivinen taiteilija ja puhertanut niin kuvataiteen, maskeerauksen kuin lavasteidenkin parissa. Tällä hetkellä teen myös ensimmäistä levyäni. Teoksissani käytän sekatekniikkaa. Vesiliukoiset öljyvärit on suosikkini. Käytän myös öljypastellia, spraymaaleja ja akryylivärejä. Välillä liimailen irto-osia, akryylimassaa ja materiaaleja erilaisille pohjille niin kiveen, puuhun kuin kankaalle. Minkä pohjan eteeni keksinkään.”

Teosten teemoina suurimmaksi osaksi kulkevat luonto, eläimet sekä avaruus. Niiden kautta näyttäytyvät elämäntilanteiden vaihtelut, tunnemaailmat sekä uni- ja rajatiloista tulevat näyt ja symboliikka.

”Usein kuvat tulevat välähdyksinä ja maalaan sen tauluksi. Kuvat syntyvät myös kankaalla suunnittelematta. Annan siveltimen kulkea pohjalla ja huomaankin siellä hahmoja, jotka vain maalaan esiin. Joka kerta yllätyn mitä kankaalta löytyy ja työskentely pysyy mielenkiintoisena.”

Elina Taimi on rakentanut myös lavasteita erilaisiin tapahtumiin sekä teatteriin. Aiemmin hänellä on ollut näyttelyitä Porvoossa ja Helsingissä. Näyttelyn yhteydessä on myynnissä myös postikortteja ja kierrätysvaatteita, johon printattu kuvia taiteilijan teoksista.

Näyttelyaika on 12.-29.1.2022. Näyttelyn aukioloaikoina on mahdollista tutustua myös maailman pienimmän taidelainaamon tarjontaan.

Keskuskatu 2