Yleisötapahtumat
Päättyy
Tapahtumapaikka
Oulaisten kaupunginkirjaston Pelihuone
Järjestäjä
Oulaisten kaupunginkirjasto
Yhteyshenkilön nimi
Tuomo Karsikas

Kalastaja - Tuomo Karsikkaan uusin kirja

Kalastaja – kertomuksia ja sattumuksia kalavesiltä 

Uusi kirja kertoo parhaat kalajutut niin Suomen kuin Norjan Lapista sekä pohjalaisista joista.

Uusi kirja Kalastaja – kertomuksia ja sattumuksia kalavesiltä kertoo yli kolmekymmentä hauskaa, yllättävää ja koskettavaa kalastustarinaa. Kokenut perhokalastaja Tuomo Karsikas muistelee kalastusretkiä Suomen ja Norjan Lapissa kuin pohjalaisten jokien koskissa – ja kertoilee eri kalalajien kalastuksen haasteista.

”Halusin koota kirjaan tarinat, kuinka pienestä onkipojasta kehittyi kalastaja - ja monien vaiheiden jälkeen perhokalastaja. Kirjassa on yli viidenkymmeneen kalastusvuoden monenlaisia sattumuksia ja tapahtumia. Koin, että on hyvä koota kokemukset ja sattumukset kirjaksi auttamaan muita kalastajia ja ilahduttaman eränkävijöitä. Menneiden vuosien tarinoiden kirjoittaminen tuntui myös itsestä hauskalta retkeltä menneisyyteen ja toi paljon muistoja mieleen.”

Mukana on myös niitä tarinoita, kun kalaa ei jostain syystä tulekaan.

”Jokainen kalastaja tietää, ettei saalis ole aina pääasia, eikä kukaan mene ottamaan kalaa, vaan se saadaan vedenhaltija Ahdilta lahjaksi. Jo pienenä poikana opin, että ruuan kanssa ei leikitä. Vedestä saadaan, ja se mikä saadaan, käytetään ravinnoksi.”

Yhden asian Karsikas lupaa: kirja ei sisällä perinteisiä kalavaleita.

Kirja on Karsikkaan yhdeksäs teos, ja sen on kustantanut Readme.fi. Aikaisemmin hän on kirjoittanut muun muassa kirjat Elämä tuikkii - Perhokalastuksen käsikirja sekä Riistalle.

Kirjan julkistamistilaisuus järjestetään Oulaisten kirjastossa (Sahankatu 2) lauantaina 16.2. kello 13.00.

Kaikki ovat tervetulleita!