Matkahuollon matkakortit uudistuvat

Hyvä toisen asteen opiskelija

Matkahuollon kaikki matkakortit uudistuvat – Myös Kelan koulumatkatukiliput

Matkahuollon kaikki matkakortit uudistuvat. Matkakortti pitää käydä vaihtamassa viimeistään opintojen alkaessa, sillä vanhoilla matkakorteilla matkustaminen loppuu kokonaan 31.7.2021. Matkakorttien vaihdon yhteydessä päivitetään matkakorteille ladattavat alueelliset ja valtakunnalliset liput.

Matkakorttien vaihto aloitettiin alueittain kesällä 2020.

Kaikki Kelan koulumatkatukeen oikeutettujen matkakortit vaihdetaan

Matkakorttien uudistuksen myötä myös kaikki Kelan koulumatkatukiliput ladataan heinäkuusta alkaen uusille tunnistepohjaisille matkakorteille.

Vanhaa matkakorttia tai sillä olevia matkoja ei voi enää käyttää 31.7.2021 jälkeen. Tästä johtuen keväällä matkakortille ladatuilla matkoilla matkustaminen ei onnistu 31.7.2021 jälkeen.

Jos käytössäsi on jo uudenmallinen matkakortti (kuva alla), sinun ei tarvitse vaihtaa matkakorttia.

Uudet matkakortit tunnistaa ulkoasusta. Uusissa matkakorteissa on kolme eri vaihtoehtoa: tummansininen, valkoinen ja vaaleanpunainen.

Miten matkakortit vaihdetaan?

Matkakortti vaihdetaan Matkahuollon toimipaikoissa ja matkakortteja myyvissä asiamiespisteissä. Voit tulla vaihtamaan matkakorttisi ja hankkimaan uuden lipun kesäloman jälkeen, kun saat uuden ostotodistuksen koulusta.

Miksi matkakortit vaihdetaan?

Nykyiset matkakortit vaihdetaan uutta teknologiaa sisältäviin matkakortteihin, koska otamme käyttöön uuden tunnistepohjaisen maksu- ja lippujärjestelmän, jonka käyttöä myös laki edellyttää. Uudistus mahdollistaa tulevaisuudessa monia matkustajalle hyödyllisiä palveluita kuten esimerkiksi matkakorttien lataamisen verkossa ja matkakorttien siirtämisen mobiilisovellukseen.

Lisätiedot

Lisätietoja matkakorttien vaihdosta saat Matkahuollon nettisivuilta osoitteesta https://www.matkahuolto.fi/uusimatkakortti

Yhteistyöterveisin
Matkahuolto