Kaipo eli Kainuun ja Pohjois-Pohjanmaan kirjastojen yhteinen eKirjasto

eKokoelma käyttöösi omalta laitteeltasi kirjastokortilla ja salasanalla

KOTITIETOKONEELLA TAI MOBIILILAITTEELLASI

pressreader_logo_1_0.jpg

PressReader : Yli 7300 aikakaus- ja sanomalehteä yli 150 maasta 60 eri kielellä. Käytettävissä kirjaston asiakaskoneilla ja PressReader-mobiilisovelluksella kirjastojen langattomissa asiakasverkoissa. Suomenkielisiä näköislehtiä 26 kpl ! 

Etäkäyttö tarkoittaa palvelun käyttöä sinun omalta laitteeltasi kirjaston ulkopuolella.  Alla sisäänkirjautumisnäkymä. Älä käytä muita sign in -tapoja eli sisäänkirjatumistapoja.

Kirjastokortinro kysely.jpg

eMagz

eMagz-aikausilehtikokoelmasta 60 suomalaista aikakausilehteä on etäkäytössäsi omalta laitteeltasi. Kirjaston verkossa on käytössäsi yhteenäs 140 lehteä.

 

Ellibs copy.jpg

Yli 2000 sähköisen kirjan kokoelma käytettävissäsi Tiekkö-kirjastokortilla. Kirja latautuu omalle kotikoneellesi valintasi mukaan 14 pv:ksi tai 7 päiväksi.
Tarvitset kirjastokortin numeron ja tunnusluvun lisäksi Internet-yhteyden sekä lukuohjelman (Adobe Reader tai Adobe Digital Editions), jonka voit ladata ilmaiseksi Ellibsin ylävalikon ohjeiden mukaan. Mobiililaitteiden lukuohjelma on Bluefire Reader. Kirja palautuu automaattisesti. Äänikirjat kuunnellaan selaimessa eli et tarvitse erillistä ohjelmaa.
 

OVERDRIVE

Hyvä kokoelma pääosin englanninkielisiä e-kirjoja ja e-äänikirjoja. Suomenkieliset kirjat ja äänikirjat löydät palvelusta Tarkennetun haun kautta valitsemalla kieleksi suomi. 

 

BIBLIO

Pääosin suomenkielisiä e-kirjoja ja äänikirjoja. Käyttörajoitus 5 lainaa kuukaudessa kirjastokorttia kohden.

 

rockwaylogo1.png

RockWay: Suomalainen soitonopetuksen verkkopalvelu, joka sisältää yli 70 videokurssia esim. kitaransoittoon ja lauluun sekä soittimen virittämiseen. Kirjaudu sisään kirjastokortin numerolla. Laina-aika 2 viikkoa. Lainassa vain yhdellä ihmisellä kerrallaan, mutta voit varata kurssin palvelussa. Saat sähköpostiin viestin, kun kurssi on käytettävissäsi.

 

 

banner_NML b.jpgNaxosJazzLogo.jpg

Naxos Music Library on käytettävissä kotikoneeltasi Tiekkö-kirjastojen kirjastokortilla. 26 yhdenaikaista käyttäjää voi viettää klassisen musiikin ja rockin parissa 2 h. Käytössäsi kotikoneeltasi www.tiekko.fi sivuston linkin kautta myös Naxos Music Library Jazz. Katsele ja kuuntele taidemusiikkia videolta: Naxos Video Library

 

VIDDLA

Elokuvien suoratoistopalvelu. Laadukkaita kotimaisia ja ulkomaisia elokuvia. Lainaamiseen tarvitset kirjastokorttisi numeron ja PIN-koodin. Kolme lainausta kuukaudessa / kirjastokortti.

 

KOKO SUOMEN eKIRJASTO

Koko Suomen yleisten kirjastojen sähköiset aineistot on kootusti, myös Tiekkö-kirjastojen kokoelmat. Tätä kirjastot.fi -toimituksen ylläpitämää sivustoa kannattaa käyttää, jos omaa useamman kirjaston kirjastokortin.  Sivustolta löytyy myös vapaasti käytettäviä sähköisiä näköiskirjoja, joita Tiekkö-tietokantaan ei ole luetteloitu.

 

 

 

KIRJASTON TILOISSA KÄYTETTÄVÄT E-AINEISTOT

ePress peräkanaa.jpg
ePress-sanomalehdet: 230 kotimaista sanomalehteä näköismuodossa luettavissa pääkirjaston asiakaspäätteeltä. Arkisto 24 kk. Lehdet ilmestyvät ePressiin heti niiden ilmestyttyä! Lehtien joukossa on esim. Kaleva, Lapsin kansa, Keskipohjanmaa, HS ja Hufvudstadsbladet. Tutustu ePressiin tästä linkistä. Käyttöoikeus on vain kirjaston lehtilukusalin tietokoneella. Tulostaminen on mahdollisia.

eMagz_vaaka-01.jpg

eMagz-aikauslehdet: 141 kotimaista aikakauslehteä luettavissa näköislehtenä kirjaston lehtilukusalin tietokoneelta. Toimii kuten ePress. Kahden vuoden arkisto! Huomaa, että etäkäytössä on 60 aikakausilehteä tästä linkistä

SukuJutut.GIF

SukuJutut-ohjelma: Oulaisten seudun sukututkijat tuottavat kirjaston asiakaspäätteelle Oulaisissa syntyneiden ihmisten sukuhistoriaa. Ohjelmassa on 50 000 nimeä. Keskusikkunalla näkyvissä kerralla viiden sukupolven tiedot. Varaa aika Montun asiakaspäätteelle. Voit etsiä ensin paperilistoilta kansiosta sukulaisia. Tuoreimmat esillä olevat henkilötiedot ovat 100 vuoden takaa ja vanhimmat 1600-luvulta.