Kausi-influenssarokotukset 2021

Oulaisten terveyskeskus

KAUSI-INFLUENSSAROKOTUKSET 2021

Olemme saaneet uuden erän influenssarokotteita.

Voit varata ajan puhelimitse numerosta 0444793444.

Ajanvaraus on auki klo 9-11.00 ja 12-15.00 ma-to.

Pahoittelemme, että ajanvarauksessa on ruuhkaa.

__________________________________________________________________

Syksyn 2021 influenssarokotusten antaminen alkaa Oulaisten terveyskeskuksessa

Influenssarokotukselle täytyy varata aika, rokotusten sujuvuuden takaamiseksi. Aika tulee  varata kaikille rokotettaville. Kun varaat ajan, saat tarkemmat ohjeet rokotuspaikasta.

Voit varata ajan influenssarokotukseen keskiviikosta 3.11 alkaen. Varaa aika ensisijaisesti  nettiajanvarauksen (tästä linkistä) kautta.

Jos sähköinen ajanvaraus ei ole mahdollista, varaa aika soittamalla. Influenssa- ja koronarokotuksen ajanvarausnumero  044 4793 44 on auki pääsääntöisesti ma-to klo 9-11 ja 12-15.  Puhelin voi olla paikoin ruuhkautunut. Influenssa- ja koronarokotusten ajanvarauspuhelin on suljettuna ti 23.- 25.11 sekä 29.11.-1.12. rokotustoiminnan vuoksi.

Rokotuspisteellä on mahdollisuus saada yhtä aikaa sekä influenssa- että koronarokote.

Influenssarokotteen saavat kansallisessa ohjelmassa maksutta ne, joiden terveydelle influenssa aiheuttaa oleellisen uhan tai joiden terveydelle rokotuksesta on merkittävää hyötyä.

Sosiaali-ja terveysministeriö on muuttanut influenssarokotuksia koskevaa asetusta (149/2017). Muutos on tullut voimaan 18.10.2021

Maksuttomaan influenssarokotukseen ovat oikeutettuja

  • Sosiaali- ja terveydenhuollon sekä lääkehuollon henkilöstö
  • Raskaana olevat naiset
  • Kaikki 65 vuotta täyttäneet
  • Alle 7-vuotiaat lapset
  • Sairauden tai hoidon vuoksi riskiryhmiin kuuluvat
  • Varusmiespalveluksensa aloittavat miehet ja vapaaehtoisen asepalveluksen aloittavat naiset
  • Vakavalle influenssalle erityisen alttiiden lähipiiri (samassa taloudessa asuvat tai viikoittain heidän kanssaan kasvotusten tekemisissä olevat henkilöt)

Influenssakaudella 2021–2022 kansallisessa rokotusohjelmassa käytetään Vaxigrip Tetra -rokotetta kaikenikäisille 6 kuukauden iästä alkaen ja Fluenz Tetra -nenäsumuterokotetta 24 kuukauden - 6 vuoden ikäisille.

Koronarokotus voidaan antaa influenssarokotteen kanssa samalla rokotuskerralla. Suoja-aikaa näiden kahden rokotteen välillä ei ole, eikä tämän hetken tietämyksellä tuplarokotuksesta ole haittaa.

Influenssarokotteilla, kuten kaikilla rokotteilla voi olla haittavaikutuksia, mutta ne ovat yleensä ohimeneviä ja niitä esiintyy vain pienellä osalla rokotetuista.

Päätöksen maksuttoman rokotteen antamisesta voi tehdä rokotuksen antava hoitaja. Yleisen rokotusohjelman ulkopuoliset rokotukset (alle 65 v.) ovat rokotettavalle maksullisia ja rokote hankitaan lääkärin reseptillä apteekista.  Myös nämä rokotukset pistetään rokotuspäivinä. Hoitajien vastaanotoilla myös rokotetaan. Kotisairaanhoitajat rokottavat kotisairaanhoidossa olevat asiakkaat.

Otathan mukaan rokotukselle tullessa henkilöllisyystodistuksen.

Rokotustilaisuuteen pyydetään pukeutumaan siten, että olkavarteen on helppo pistää.

(lisätietoja THL:n sivuilta)