E-aineistot

KIRJASTON TILOISSA KÄYTETTÄVÄT E-AINEISTOT

ePress peräkanaa.jpg
ePress-sanomalehdet: 230 kotimaista sanomalehteä näköismuodossa luettavissa pääkirjaston asiakaspäätteeltä. Arkisto 24 kk. Lehdet ilmestyvät ePressiin heti niiden ilmestyttyä! Lehtien joukossa on esim. Kaleva, Lapsin kansa, Keskipohjanmaa, HS ja Hufvudstadsbladet. Tutustu ePressiin tästä linkistä. Käyttöoikeus on vain kirjaston lehtilukusalin tietokoneella. Tulostaminen on mahdollisia.

eMagz_vaaka-01.jpg
eMagz-aikauslehdet: 141 kotimaista aikakauslehteä luettavissa näköislehtenä kirjaston lehtilukusalin tietokoneelta. Vuoden arkisto kustakin lehdestä. Toimii kuten ePress. Kahden vuoden arkisto!

pressreader_logo_1_0.jpg

PressReader : Yli 7500 aikakaus- ja sanomalehteä yli 100 maasta 60 eri kielellä. Käytettävissä kirjaston asiakaskoneilla ja PressReader-mobiilisovelluksella kirjastojen langattomissa asiakasverkoissa. Kirjaston langattoman verkon ulkopuolella palvelua voi käyttää myös kaksi vuorokautta verkosta poistumisen jälkeen! Lataa sivusto kirjastossa. Suomenkielisiä näköislehtiä 26 kpl !

Kansallisbiografia profiili_bk.gif kirjain_Kansallisbiografia.gif
Suomen kansallisbiografia: Henkilöhistoriaa ahkerista talonpojista ja neuvokkaista piioista, yritteliäistä kauppiaista ja tehtailijoista, mutta myös Suomen hallitsijoista ja kulttuurihenkilöistä. Kirjoittajakunnassa Oulaisten Harri Turunen. Käyttöoikeus vain pääkirjastossa.

SukuJutut.GIF SukuJutut-ohjelma: Oulaisten seudun sukututkijat tuottavat kirjaston asiakaspäätteelle Oulaisissa syntyneiden ihmisten sukuhistoriaa. Ohjelmassa on 50 000 nimeä. Keskusikkunalla näkyvissä kerralla viiden sukupolven tiedot. Varaa aika Montun asiakaspäätteelle. Voit etsiä ensin paperilistoilta kansiosta sukulaisia. Tuoreimmat esillä olevat henkilötiedot ovat 100 vuoden takaa ja vanhimmat 1600-luvulta.

 

KOTONA TAI OMAAN MOBIILILAITTEESEESI


Ellibs copy.jpg

Yli 400 sähköisen kirjan kokoelma käytettävissäsi Tiekkö-kirjastokortilla. Kirja latautuu omalle kotikoneellesi valintasi mukaan 14 pv:ksi tai vain päiväksi.
Tarvitset kirjastokortin numeron ja tunnusluvun lisäksi Internet-yhteyden sekä lu-kuohjelman (Adobe Reader tai Adobe Digital Editions), jonka voit ladata ilmaiseksi netistä. Mobiililaitteiden lukuohjelma on Bluefire Reader. Kirja palautuu automaattisesti. 50 sähköisen äänikirjan kokoelma suoraan selaimella kuunneltavissa.
 

Flipster.gif
Flipster : Englanninkielisiä aikakauslehtiä eri aiheista. Kirjaudu etänä kirjastokortinnumerolla. Lehtiä 58 kpl: Newsweek ja Muscles & Fitness...
 

RedFox-basic.png 
RedFox Pro Online -kielipalvelu: Monikielinen sanakirja joka kääntää 41 kielelle ja sisältää sekä yleiskielen että erikoisalojen sanastoa. Kirjaudu sisään oik. yläreunasta näillä tunnuksilla: ppkirjastot@redfoxsanakirja.fi ja salasana 1#pp#Rapu (salasana vaih-tuu puolivuosittain, pyydä uusi kirjastolta 1.7.2018).
Tarkista että olet sisään kirjautunut ja käytät Pro-versiota: oikealla yläreunassa teksti Pohjois-Pohjanmaan kirjastot. 

 

rockwaylogo1.png

RockWay: Suomalainen soitonopetuksen verkkopalvelu, joka sisältää yli 70 videokurssia esim. kitaransoittoon ja lauluun sekä soittimen virittämiseen. Kirjaudu sisään kirjastokortin numerolla. Laina-aika 2 viikkoa. Lainassa vain yhdellä ihmisellä kerrallaan, mutta voit varata kurssin palvelussa. Saat sähköpostiin viestin, kun kurssi on käytettävissäsi.

 

Press Reader Tile Image_1.jpg

PressReader : Yli 7500 sanoma- ja aikakauslehtiä yli sadasta eri maasta ja 60 kielellä. Kirjasto kotiin kannettava lehtikokoelma! Aukaise PressReader kirjastossa omaan laitteeseesi, niin voit käyttää palvelua kotonasi tai kirjaston ulkopuolella yleensä kolme päivää! Suomenkielisiä lehtiä 26 kpl.

banner_NML b.jpg NaxosJazzLogo.jpg

Naxos Music Library on käytettävissä kotikoneeltasi Tiekkö-kirjastojen kirjastokortilla. 26 yhdenaikaista käyttäjää voi viettää klassisen musiikin ja rockin parissa 2 h. Käy-tössäsi kotikoneeltasi www.tiekko.fi sivuston linkin kautta myös Jazz.

e-kirjasto YK.jpg

Koko Suomen yleisten kirjastojen sähköiset aineistot on kootusti, myös Tiekkö-kirjastojen kokoelmat. Tätä kirjastot.fi -toimituksen ylläpitämää sivustoa kannattaa käyttää, jos omaa useamman kirjaston kirjastokortin.  Sivustolta löytyy myös vapaasti käytettäviä sähköisiä näköiskirjoja, joita Tiekkö-tietokantaan ei ole luetteloitu.